DOX Nieuws

Dalton Jansen presenteert documentaire

Verplaatst(nieuwe datum volgt)

27 april vindt de vertoning van de documentaire over Dalton Jansen plaats in Theaterhuis de Berenkuil met een randprogramma. De afgelopen drie jaar heeft filmmaker Conni Trommlitz Dalton Jansen vastgelegd en gevolgd gedurende zijn Nieuwe Makersregeling. Tijdens de vertoning van deze film neemt host Hasan Gok je mee van de documentaire naar een dansduet en panelgesprekken. Entree is gratis, maar vanwege beperkte zitplekken is aanmelden verplicht.

Sinds 2020 heeft Dalton de kans gehad om via de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten onderzoek te doen naar zijn eigen danstaal en zich ontwikkeld als choreograaf. Hij liet zich inspireren door Hiphop en contemporary dansstijlen. Gedurende dit traject werd hij ondersteund door DOX, Conny Janssen Danst en Productiehuis Theater Rotterdam.

PROGRAMMA
14.00 uur
 Inloop foyer Berenkuil
14.30 uur Opening door host Hasan Gok en vertoning film Dalton Jansen gemaakt door Conni Trommlitz
15.20 uur Panelgesprek 1 met Justin de Jager | Dalton Jansen | Ron Visser (FPK). Over de nieuwe makers regeling vanuit de makers en het fonds.
15.45 uur Dansduet Robin Sybil Kroes en Pommelien van Hees
16.00 uur Pauze met een drankje en hapje
16.20 uur Panelgesprek 2 met Niek Wagenaar | Robyn Sybil Kroes. Over het krijgen van subsidie zonder productiehuis en hoe hard het werken is zonder subsidie.
16.45 uur Panelgesprek 3 met Marjorie Boston | Drosha Grekhov | Dalton Jansen (Nieuwe Makers regeling). Over het ondersteunen van Nederlands talent en hoe belangrijk pioniers en coaches zijn.
17.15 uur Uitloop met een drankje en hapje, muziek wordt verzorgd door DJ Afik

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube