DOX Nieuws

Dalton Jansen ontvangt subsidieregeling nieuwe makers

Dalton Jansen is één van twaalf nieuwe generatie makers die van Fonds Podiumkunsten een bijdrage ontvangt voor zijn ontwikkeltraject. DOX heeft de afgelopen maanden samen met Conny Janssen Danst, Productiehuis Theater Rotterdam en Dalton Jansen gewerkt aan de aanvraag.

De aankomende twee jaar zal Dalton hierdoor gekoppeld zijn aan DOX als vaste maker. Hij zal zijn onder andere zijn samenwerking met Mariana Hirschfeld intensiveren. ‘Zouden gekooide vogels het mooist zingen als ze vrij zijn!’ zal het onderwerp zijn van zijn nieuwe voorstelling die naar verwachting vanaf april 2021 te zien is.

Bij DOX krijgt Dalton begeleiding in het ontwikkelen van een nieuwe taal waarbij spoken word en contemporary urban dans wordt geblend voor een jongeren doelgroep. Productiehuis Theater Rotterdam zal Dalton helpen met zijn ondernemerschap en ligt de nadruk op het versterken van het interdisciplinaire theatrale element van zijn muzikale- en bewegingstaal voor een diverse (jong) volwassen doelgroep. In Danslokaal van Conny Janssen Danst zal Dalton werken met de dansers van haar gezelschap om zo ook op de vloer een mooie balans te krijgen tussen ‘ervaren’ en ‘opkomend’ danstalent die elkaar kunnen versterken.

DOX is ontzettend trots en kijkt ernaar uit om Dalton de komende periode verder te begeleiden en stappen te zien zetten naar zijn eigen dansgezelschap.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube