DOX Nieuws

DE ZIJLIJN_BONTEHOND & DOX_2020©CASPER KOSTER-2

Auditie-oproep: performers (v) DOX & BonteHond productie

Gecanceld.

Performers gezocht met een theater en dans achtergrond voor de nieuwe voorstelling van DOX en BonteHond. In het seizoen 2020/2021 produceert DOX samen met jeugdgezelschap BonteHond: DE ZIJLIJN. Een voorstelling van regisseur Judith Faas, met artistieke coaching van Hildegard Draaijer en René Geerlings. DE ZIJLIJN gaat op Tweetakt, 2 april t/m 9 mei, 2021 in première.

Over De Zijlijn (10+)

Van dezelfde makers als BROEK UIT!, een voetbalvoorstelling met 3 mannen over schaamte in de kleedkamer en SCHOPPEN, een voetbalchoreografie met 25 spelers en dansers op het veld, sluiten we de voetbaltrilogie af met De Zijlijn: een emancipatievoorstelling met 11 vrouwen een 4 mannen. Vrouwen en voetbal blijft een lastige combinatie. Voor mannen tenminste, want al halen we de finale van het WK, winnen we het EK en wordt de eredivisie uitgezonden op tv; de kritiek vliegt ons om de oren. We zijn niet sterk genoeg om te scoren, te vrouwelijk voor noppen, te meisjesachtig voor een sliding en te dom voor tactiek. En als dit vaak genoeg tegen ons gezegd wordt dan gaan we het geloven ook. Bekijk de teaser video van DE ZIJLIJN (ww: Zijlijn20).

Gezocht: performers (v)

Wij zoeken performers die ‘out of the box’ kunnen denken. Ben jij een danser in de stijlen hiphop, experimental, contemporary of funk-gerelateerde stijlen en heb je affiniteit met theater? Kom dan naar onze auditie!

BonteHond is hét jeugdtheatergezelschap van Almere / Flevoland en maakt anarchistisch, fysiek theater in voor elke leeftijd. We spelen in theaters en buurthuizen, op scholen, festivals en bijzondere locaties. Met voorstellingen van nieuw en ervaren talent toeren we door Nederland, België en steeds vaker daarbuiten. Met ons Publiekswerkingsprogramma en educatieve leerlijn KIDD bereiken we ook mensen die niet gauw met kunst & cultuur in aanraking komen.

DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Bij ons krijgen nieuwe ontwikkelingen en experimenten in theater, dans, film en muziek een kans. Jonge acteurs, dansers en makers debuteren bij ons en ontwikkelen zich verder. Cross-overs tussen theater en dans is bij DOX favoriet, spoken word en hiphop zijn inspiratiebronnen. DOX werkt vanuit Utrecht door heel Nederland. In de afgelopen jaren is DOX uitgegroeid tot toonaangevend gezelschap voor jongerentheater, verbinden we mensen met verschillende culturen, verschillende generaties en verschillende theaterdisciplines.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube