DOX Nieuws

Anne-Fay video Imaginary Lines

Anne-Fay released nieuwe videoclip Imaginary Lines

Landsgrenzen. Het zijn bedachte, opgelegde en/of afgesproken lijnen over een planeet die we met z’n allen delen. Aan welke kant van de lijn je geboren wordt kan zeer bepalend zijn voor de kans op een veilig en gelukkig leven. In Anne-Fay haar nieuwe release Imaginary Lines uit ze haar frustratie hierover. De videoclip is gefilmd met vluchtelingenkinderen in een asielzoekerscentrum.

Imaginary Lines begon voor Anne-Fay in 2016 toen ze startte met het geven van dans- en zanglessen in asielzoekerscentra in Nederland. Ze ontmoette kinderen, soms zwaar getraumatiseerd, met talenten en dromen die ondanks alles zo vrolijk en sterk zijn. Families van wie hun thuis is veranderd in een hel en via een heftige overtocht in de onzekerheid van asielprocedures in Nederland terecht zijn gekomen.

Samen met haar broer Felix Kops schreef Anne-Fay Imaginary Lines. Een protest song. Doordat de problematiek rond de vluchtelingenstroom richting de Europa geen nieuws meer is, lijkt het alsof het probleem er niet meer is. Maar het tegendeel is waar. De E.U. heeft een deal met Turkije over het opvangen van vluchtelingen. Maar beide partijen lijken hun verantwoordelijkheid maar amper te nemen.

De track is geproduceerd door Reynard ‘Mucky’ Bargmann die o.a. de muziek van Sevdaliza en de internationale hit ‘Boasty’ produceerde (Wiley ft. Sean Paul, Idris Elba & Stefflon Don).

‘We wilden het plezier dat we hebben met de opnames van een clip nu eens delen met kinderen die dat plezier veel meer verdienen dan wij.’ Een vluchteling of asielzoeker is voor veel mensen een abstract en ver-van-mijn-bed begrip. In de video proberen Anne-Fay en Felix (regisseur van de video) de vluchtelingenkinderen in Nederland een gezicht te geven. De video is daarom opgenomen in een asielzoekerscentrum met de kinderen die daar wonen.

De video is enkele weken geleden in gefilmd met 12 meisjes. Inmiddels is 1 van de meisjes Nederland alweer uitgezet…

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube