DOX Nieuws

4 mei Thuis Theater Na de Dam via livestream

Doe de gordijnen dicht, pak een drankje en zet onderstaande livestream op HD voor het beste beeld:

Problemen met de livestream? Volg de livestream dan via deze link.

Op maandag 4 mei vanaf 19.30 uur presenteren DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht een gezamenlijk programma in het kader van Theater Na de Dam. Vanwege corona is het dit jaar via een gratis livestream te zien op YouTube onder de noemer Thuis Theater Na de Dam. Vanuit een lege Stadsschouwburg Utrecht nemen hosts Dorothy Blokland en Abdelhadi Baaddi de kijkers mee van de ene naar de andere muzikale woonkamer, van dans tot spoken word en muziek.

Spoken word, dans en muziek
De inloop van de livestream start om 19.30 uur met een live set door Abdelhadi Baaddi. Vanaf 19.45 uur begint het programma, waarin we om 20.00 uur gezamenlijk alle oorlogsslachtoffers herdenken, er wordt ook doorgeschakeld naar de herdenking op de Dam. De rest van de avond staat in het teken van beperkte vrijheid. Het programma is ontstaan uit twee Clubtrajecten met jonge DOX-performers o.l.v. muzikant en soundproducer Joost Maaskant en choreograaf Jasper van Luijk. Hun werkproces werd in maart abrupt onderbroken. Dit weerhield de makers en performers niet om verder te gaan. Ook maker en performer Anne-Fay Kops en spoken word artist Mariana Hirschfeld tonen live acts rechtstreeks vanuit hun woonkamer. We sluiten af met Thuis-DJ Jolani Jhones. Via de websites van de partners is op 4 mei de livestream-link te vinden. De livestream is na afloop niet meer terug te kijken.

Theater Na de Dam
De livestream Thuis Theater Na de Dam is onderdeel van het landelijke initiatief Theater Na de Dam. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers uit het hele land zich in om deze dag extra betekenis te geven.

Steun en doneer

De gevolgen van de coronacrisis worden ook voor de cultuursector steeds duidelijker. Culturele organisaties bieden online gratis registraties en voorstellingen aan. Voor Thuis Theater Na de Dam werken DOX, Stadsschouwburg Utrecht en Theater Utrecht keihard om een mooi online programma neer te zetten. Voor, tijdens en na de uitzending is daarom de mogelijkheid om hier te doneren. Het opgehaalde bedrag wordt verdeeld over de samenwerkingspartners.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube