DOX Nieuws

13 & 14 december: Bomvol weekend met Club Specials en uitreiking DOX Award

Yes, we zijn er weer! Het is tijd voor de jaarlijks terugkerende Club Specials in De Paardenkathedraal Utrecht op 13 & 14 december. De afgelopen maanden hebben vijftig performers van de DOX Clubs in co-creatie met verschillende jonge makers hard gewerkt aan de thema’s herinneringen, rusteloosheid, en de vrijheid om jezelf te durven zijn, Van teksttheater, tot (live)video, dans, muziek sampelen, dikke beats en spoken word! We vieren extra feest op zaterdag 14 december: want dan maken we de winnaar van de DOX Award 2019 bekend. Een bomvol weekend die wordt gehost door Dorothy Blokland. 

Club Specials
Sinds september werken de DOX performers onder leiding van jonge makers die thuis zijn in de disciplines popmuziek en theater, dans en visual art. DOX biedt deze jonge makers de mogelijkheid om onderzoek te doen met en voor jongeren. Met als resultaat: speciale projecten voor theaters, het popcircuit, festivals en bijzondere locaties.
De DOX performers volgen t/m juni een clubtraject bij makers uit verschillende disciplines waaronder: choreograaf Dalton Jansen, regisseur Silke van Kamp, stemkunstenaar, producer en performance artiest Joost Maaskant en hiphop theatercollectief DIEHELEDING. De DOX Clubs zijn een bijzondere broedplaats voor research, presentaties en producties.

DOX Club Silke van Kamp & co | All Life Is Quite Useless: geïnspireerd op de Japanse film After Life uit 1989. Over het reconstrueren van herinneringen en jezelf verliezen in duizend mogelijkheden. Vanuit een script met o.a. input van de spelers, staan (documentair) teksttheater, (live)video, en beweging centraal. In co-creatie met schrijver Mick Lindo, choreograaf Jantien Fick & cinematographer Simon Meesters.

DOX Club DIEHELEDING | Als mens samplen we constant en elke dag meningen, uitspraken en uiterlijke trekjes van anderen. De DOX performers werken samen met DIEHELEDING toe naar een sample-medley in het thema van ‘de rusteloosheid’ en creëren dit met dikke beats en intelligente taalspelletjes. DIEHELEDING bestaat uit Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Nick Livramento Silva, Dalorim Wartes, Merel Pauw & Jip Vuik (regie).

DOX Club Dalton Jansen & Co | Een onderzoek naar de vrijheid om jezelf te durven zijn. Veel jongeren worstelen met de spanning tussen hun ontluikende persoonlijkheid, hun genderidentiteit en het oordeel van hun omgeving. Een co-creatie met choreograaf Dalton Jansen, danser Gihan Koster, spoken word artist Mariana Hirschfeld en componist & basgitarist Marlon Penn.

DOX Award op 14 december
Op zaterdag 14 december vindt de uitreiking van de DOX Award plaats. Makers die werken aan DOX projecten komen in aanmerking voor de felbegeerde DOX award, een kroon op het werk van het afgelopen jaar. De jury kiest uit de talentvolle poule van makers een gelukkige winnaar die een bijzondere prestatie heeft geleverd. Met deze prijs wordt talent gestimuleerd! Aan de DOX award is een geldprijs van het DOX fonds verbonden als investering in hun verdere ontwikkeling.

Na de uitreiking van de DOX Award staat DJ Jolani Jhones in Theaterhuis de Berenkuil achter de draaitafels voor een knallende afterparty.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube