DOX Nieuws

Tour 1001 gaat door

Onze productie 1001 van DIEHELEDING in het najaar is still going strong. Ook wij worstelen met de huidige maatregelen. Steeds meer theaters hebben helaas moeten besluiten om voorlopig alle voorstellingen te annuleren en hun deuren te sluiten. Dat begrijpen we heel goed en we steunen hun beleid. Veiligheid staat voorop, maar zo lang we kunnen en mogen spelen, blijven we spelen, ook voor 30 man. Deze week gaat daarom de voorstelling, voor 30 bezoekers, in de Krakeling in Amsterdam door!

Heb jij een kaartje voor 1001 dit najaar of wil je er nog één kopen? Houd de agenda op de website en socials van DOX de komende periode goed in de gaten. Wij houden jullie hier op de hoogte als er annuleringen plaats vinden binnen de tour.

1001: Een hiphop-ode aan verhalen vertellen

Met elementen uit Arabische hiphop, storytelling en spoken word tot een soft-erotische oosterse broeinacht. Welk verhaal moet je vertellen om niet te sterven? Denk dikke beats en zachte matrassen: DIEHELEDING creëert een hiphop-feest als ode aan een van de mooiste verhalen uit de geschiedenis. Hiphoptheatercollectief DIEHELEDING blaast een nieuw leven in de oude Arabische verhalen van duizend-en-één-nacht. Ze gebruiken hierbij het oeroude verhaal van de koning Sjahriaar die, na bedrogen te zijn door zijn vrouw, elke nacht een andere vrouw huwt en haar daarna ter dood veroordeeld. Totdat hij de huwelijksnacht doorbrengt met de mooie Scheherazade: zij vertelt de koning een verhaal dat nooit af is en duizend-en-één nachten duurt, waardoor hij haar steeds laat leven om het einde van het verhaal te horen. In 1001 mixt DIEHELEDING elementen uit Arabische hiphop, storytelling en spoken word tot een soft-erotische oosterse broeinacht. Ze mixen de oorspronkelijke verhalen van prinses Scheherazade met onze eigen verhalen, en stellen onszelf de vraag: welk verhaal moet je vertellen om niet te sterven? DIEHELEDING gaat zichzelf niet ontzien. Ze gaan op zoek naar de verhalen in onszelf die ons stil laten vallen, die ons hart doen stoppen en die herwerken we tot hiphop en samplen we door de Arabische nachten heen

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube