DOX Maker

Nastaran Razawi Khorasani

Nastaran Razawi Khorasani (Iran, 1987) studeerde af aan de Toneelacademie in Maastricht als Theater Performer. Na haar afstuderen heeft zij onder andere gespeeld bij het Ro theater (Alize Zandwijk), Productiehuis Rotterdam en Maas theater en dans.

Bij theatergroep Max. speelde Nastaran in Nacht en Echt waar (regie Moniek Merkx). In 2013 en 2016 speelde Nastaran bij Maas in CASH (regie Floris van Delft). Voor haar rol ontving ze tijdens het Gala van het Nederlandse Theater 2014 een Gouden Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie. In 2015 was ze bij Maas te zien in Voorjaarsoffer (regie Moniek Merkx) en haar solo Play it back, waarmee ze op verschillende festivals in binnen- en buitenland stond (Oerol, Sziget Festival, 4+4 Days in Motion Praag, UHURU Festival in Zuid-Afrika). In seizoen 2016/2017 speelde Nastaran bij Maas in Liefde (regie Moniek Merkx) en nam zij deel aan het internationale uitwisselingsprogramma Residenties voor makers. Nastaran heeft samen met Davy Pieters haar eigen performance collectief KOBE. Met KOBE maken ze performances voor diverse scenes, van theater, museum, club tot festival.

BIJ DOX

Nastaran speelde in de DOX productie Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijk sterker) en is één van de DOX Club makers in dit seizoen 20-21. In het clubtraject onderzoeken Jimi Zoet en Nastaran Razawi Khorasani de thema’s onderdrukking en bevrijding in de vorm van een muzikale album-presentatie.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube