DOX Maker

Melvin Fraenk

Melvin is de oprichter van ArtBeat MME Amsterdam (Music Movement Sessions). Hij is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waar hij de opleiding School For New Dance Development  (choreografie) met de specialisatie Jazz Musical heeft gedaan. Hij is een van de makers van het uitwisselingsproject tussen DOX en Batalo East: Symphony of Now.

Momenteel is hij werkzaam als docent, choreograaf, mentor, kernteam lid en examencommissie lid bij de Expanded Contemporary Dance, Docent Dans, SNDO-choreografie en urban contemporary. Melvin is choreograaf bij DOX binnen de talentontwikkelingstrajecten en interim Coördinator DOX Club. Daarnaast is hij benoemd tot lid van de Hogeschool Raad van de AHK.

Als choreograaf, danser, creative artist en docent richt Melvin zich op het ontwikkelen van nieuwe technieken door deze te fuseren met en te koppelen aan bestaande stijlen. “Mijn doelstelling is om een toonaangevende artiest te zijn die bijdraagt aan de vernieuwing en ontwikkeling van de huidige kunstsector.” Door samenwerkingen aan te gaan met verschillende kunstdisciplines daagt Melvin zichzelf uit om constant te vernieuwen. “ArtBeat is een professionalisering van mijn passie, hobby en leven. Het is een manier om voor mijzelf en de generaties hierna een blijvende verandering te brengen.

Melvins grootste inspiratiebronnen en motivatie voor het maken van choreografieën zijn Timbaland en Missy Elliot. “Na het zien van de eerste clip van Missy Elliot in 1997 ben ik begonnen met het maken van choreografieën en heb ik de muziek en visie van Timbaland als leidraad genomen voor mijn ontwikkeling. Mijn levensdoel is om uiteindelijk samen te werken met Missy Elliot en Timbaland. Deze droom heb ik als sinds de geboorte van ArtBeat en met dit bedrijf hoop ik die droom uit te laten komen.”

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube