DOX Maker

Marlon Penn

Marlon Penn

Deze man (Groningen, 1985) is een muzikale duizendpoot. Na het verschijnen van zijn eerste album Independence? toerde Marlon Penn twee jaar door binnen- en buitenland, waarna hij zijn carrière omgooide en enkel nog samenwerkingsverbanden aanging met artiesten uit verschillende disciplines.

Als sessiemuzikant voor onder andere Amber Arcades, Emil Landman en Kim Janssen was hij in Nederland te bewonderen op alle Nederlandse podia en festivals als Lowlands en Best Kept Secret. Ook leverde hij als vocalist bijdragen aan albums van avontuurlijke en opkomende dance-acts als Polynation en Olaf Stuut. Tevens maakte Marlon Penn muziek voor dansvoorstellingen, theater en film. De laatste jaren heeft Marlon Penn zich toegelegd op meer geïmproviseerde live-ervaring onder de noemer Panenkov, waarin muziek, dans en visuals samensmelten tot een enerverend geheel. Bij Maas Theater en Dans maakte hij de muziek voor de voorstelling B-BOY.

Marlon Penn werkt mee als componist en basgitarist in de DOX Club in co-creatie met choreograaf Dalton Jansen, spoken word artist Marianna Hirschfeld en danser / choreograaf Gihan Koster.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube