DOX Maker

Lilian Maximillian Nabaggala

Een Oegandese danseres en performer, onderwijzeres en choreografe. Ze is lid van het Batalo East dansteam en Flawesome Female Crew. Zij is een van de makers van het uitwisselingsproject tussen DOX en Batalo East.

Zij werkte in 2013 mee aan Umoja Flying Carpet en is lid van Breakdance Project Uganda en Proyecto Latino in Kampala. Haar dansspecialiteiten zijn Waacking, traditionele Afrikaanse dans, Latin dansen (Salsa, Samba, Bachata, Rumba, Chacha, Jive), Afro-house en hedendaagse dans. Als solo- en groepsdanseres, neemt zij deel aan festivals, dans battles, showcase competities, concerten, theaterproducties, community outreaches, uitwisselings-programma’s en dansaudities. Nabaggala heeft door heel Oost Afrika uitvoerig samengewerkt met jonge danseressen, lesgevend in en de choreografie verzorgend van dansstukken als Nambi iv, Jojo, Orange Moon met Duitse en Oegandese kunstenaars, enz.

Behalve met dans is Nabaggala ook werkzaam als gastvrouw en organisator van evenementen, als kledingstyliste en als make-up kunstenaar. Ze is een veelgevraagde styliste in Kampala, werkt mee aan modefotosessies, advertentiecampagnes en films en is zelf zowel een commercieel als een catwalk model.

Lilian heeft een diploma communicatie- en organisatiewetenschappen van Makerere University, studeert voor het diploma van de International Amateur Theatre Association en doet MC-ceremoniemeesterschap en partnerschapontwikkeling voor Batalo East.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube