DOX Maker

Justin de Jager

Choreograaf en danser Justin de Jager begeeft zich continu op het snijvlak van hiphopstijlen en moderne dans. Vanwege zijn gevarieerde opleidingstraject, waarin hij steeds heen en weer bewoog tussen moderne, hedendaagse en urban invloeden, heeft hij een opvallende stijl ontwikkeld binnen het Nederlandse danslandschap.

Zijn onderzoek naar de threading-hypnotiserende bewegingen van het threading-idioom boren in de combinatie met verschillende dansstijlen een nieuwe laag aan. Juist door naar de inhoudelijke kern te blijven zoeken van al het bewegingsmateriaal dat hij maakt, overstijgt Justins werk het spektakel van breakdance of de technische beheersing van moderne dans: de mens achter de performer blijft steeds zichtbaar, wat zijn werk een sterke emotionele noodzaak verleent.

Na een aantal jaren waarin Justin autonoom aan zijn ontwikkeling en netwerk heeft gebouwd, is de tijd rijp om de volgende stap te zetten in de professionalisering, profilering en verdieping van zijn makerschap. Binnen het geplande ontwikkelingstraject wordt Justin ondersteund door drie partijen die complementair aan elkaar opereren: urban dans- en theatergezelschap Sample Culture, ‘makershuis in beweging’ Korzo en DOX.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube