DOX Maker

Jimi Zoet

Jimi Zoet studeerde af in 2012 als performer aan de Toneelacademie in Maastricht. Jimi Zoet ontwikkelde zich binnen het performancecollectief Urland als speler en als componist van soundtracks, die een brede muzikale achtergrond, van techno tot barok, combineren met een trefzeker en eigentijds theatraal en dramaturgisch inzicht.

Met URLAND maakte hij voorstellingen als De Gabber Opera, Oktobertragödie, Kwartet, een Powerballad en de eerste twee delen van De Internet Trilogie, die te zien waren in theaters en festivals maar ook op poppodia als Down the Rabbithole en Lowlands. Jimi won met URLAND de Henriette Huxitingprijs voor excellent talent van de Toneelacademie en werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs in 2015. Ook maakte hij de soundscores voor Naomi Velissariou en Nineties Productions (2015). Sinds 2010 werkt hij als componist voor de voorstellingen van Davy Pieters. In 2015 maakte hij een veelgeprezen sounddesign voor Unisono van Abke Haring voor het Toneelhuis Antwerpen. In 2016 werkt Jimi Zoet samen met Theater Utrecht aan Re-enactment of the Now.

In 2017 maakte hij bij Maas theater en dans, samen met Nastaran Razawi Khorasan, de voorstelling Solo van Nas en Jim. Ook was hij verantwoordelijk voor de muziek van de performance Uniform.

BIJ DOX

In het clubtraject werkt Jimi Zoet nogmaals samen met Nastaran Razawi Khorasani. Zij onderzoeken samen met de DOX Club performers de thema’s onderdrukking en bevrijding in de vorm van een muzikale album-presentatie. Daarvoor hebben ze zich laten inspireren door de punkbeweging uit de jaren ’70.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube