DOX Maker

Giovani Vreede

Giovani Vreede

De ondernemende Giovani Vreede (1988) is hiphopper en initiatiefnemer van het succesvolle evenement The Kulture of Hype&Hope.

Giovani Vreede a.k.a. ‘Dimension’ is een danser en artiest die zich de afgelopen tien jaar op nationaal en internationaal niveau heeft ontwikkeld tot professional in de hiphopscene. Hij is een vast gezicht binnen de hiphop community en wordt vaak geboekt voor workshops, battles, lectures, personal coaching of het jureren van evenementen. Hij geeft les op diverse urban MBO en HBO dansopleidingen en in 2016 verzorgde hij samen met Elvis Sibeko een DOX atelier (nu DOX Club) waarin zij de voorstelling Umoya maakten.

Giovani is oprichter en artistiek producer van The Kulture of Hype&Hope. Dit succesvolle evenement, powered by DOX, is een battle met vier voorrondes en een Gold Edition als grote finale. In 2017 won hij samen met Liam McCall de DOXaward voor het uitbouwen van dit Utrechts event met internationale allure.

Japan

In september 2019 is Giovani in Japan. Daar ontmoet hij de meest relevante hiphopdansers en hiphopteachers van Japan. Ze komen ze een week samen, aan de voet van de Mount Fuji, in Fujisawa. Daar vindt het internationale Street Dance Camp Japan plaats, georganiseerd door Hiro Alma, de eerste Japanner die school maakte in Amerika, de bakermat van de hiphop. Check zijn blogs van deze trip.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube