DOX Maker

Giovani Vreede

De ondernemende Giovani Vreede (1988) is hiphopper en initiatiefnemer van het succesvolle evenement The Kulture of Hype&Hope en maker van de film Ikikata – A way of life. 

Giovani Vreede a.k.a. ‘Dimension’ is een danser en artiest die zich de afgelopen tien jaar op nationaal en internationaal niveau heeft ontwikkeld tot professional in de hiphopscene. Hij is een vast gezicht binnen de hiphop community en wordt vaak geboekt voor workshops, battles, lectures, personal coaching of het jureren van evenementen. Hij geeft les op diverse urban MBO en HBO dansopleidingen en in 2016 verzorgde hij samen met Elvis Sibeko een DOX atelier (nu DOX Club) waarin zij de voorstelling Umoya maakten.

Giovani is oprichter en artistiek producer van The Kulture of Hype&Hope. Dit succesvolle evenement, powered by DOX, is een battle met vier voorrondes en een Gold Edition als grote finale. In 2017 won hij samen met Liam McCall de DOXaward voor het uitbouwen van dit Utrechts event met internationale allure.

Ikikata – A way of life

Hiphop is in Japan ‘a way of live’. Danser en duizendpoot Giovani Vreede maakte samen met videograaf en regisseur Gijs Mortier in Japan de film Ikikata – a way of live over de huidige hiphopcultuur en het ontstaan daarvan. Check ook zijn blogs van deze trip.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube