DOX Maker

Gihan Koster

Op 15-jarige leeftijd begon Gihan Koster met breakdance. In 2011 startte hij aan de MBO dansopleiding, waar hij lessen kreeg in verschillende dansstijlen zoals ballet, modern en jazz. In 2014 studeerde hij af aan het MBO en begon hij een nieuw avontuur aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hier ontwikkelde hij zich naast dans ook in spel en zang. In 2015 won Gihan samen met zijn duetpartner Terencio Douw en choreograaf Dalton Jansen de jury-en publieksprijs van de wedstrijd Fanatics in Rotterdam. Met de prijs maakten zij de theatervoorstelling The Double, die ze meerdere malen hebben mogen spelen op verschillende plekken waaronder in de tv show Time to Dance.

In de afgelopen jaren heeft Gihan samengewerkt met verschillende choreografen, waaronder Kader Attou, Heidi Vierthaler en Johnny Lloyd Gianni Grot. Gihan speelde bij Maas theater en dans. In seizoen 2019/2020 maakt Gihan samen met Maikel Walker een duet voor het programma DanceAble op het Holland Dance Festival.

Gihan Koster werkt mee als choreograaf/danser in de DOX Club in co-creatie met choreograaf Dalton Jansen, spoken word artist Marianna Hirschfeld en componist en bassgitarist Marlon Penn.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube