DOX Maker

DIEHELEDING

Hiphoptheatercollectief DIEHELEDING , bestaande uit Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Nick Livramento Silva, Dalorim Wartes, Merel Pauw en Jip Vuik, combineert theater en hiphopmuziek en verbindt hiphopmuziek aan (klassieke)verhalen. Het collectief gelooft in de verbindende kracht van theater en muziek en haalt uit beide werelden haar inspiratie.

Vanuit een gezamenlijke fascinatie- en liefde voor hiphop worden voorstellingen gemaakt ‘als muziekalbums’. De leden van het collectief schrijven raps, creëren personages, maken spelscènes en muziek. De eerste voorstelling van die DIEHELEDING, Lil Arial Black, ontstond op de Toneelschool in Arnhem  en werd in 2016 gespeeld op de Parade. In de jaren daarna maakte DIEHELEDING o.a. hun afstudeervoorstelling FOX POPULI en de festivalvoorstelling 1001. Ook maakten ze de voorstelling in de klas Fokking Awkward. Ook maakten ze samen met HKU Theater de schoolvoorstelling 100% WAAR. DIEHELEDING maakt voorstellingen die toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht klasse, opleidingsniveau op afkomst, zonder concessies te doen aan de artistieke kwaliteit. De komende jaren richt het collectief zich op voorstellingen voor theater, festival en op locatie. In de zomer van 2020 maken ze de live stream DIEHELEDING KOMT.

De verbinding met DOX is er sinds lange tijd, een aantal leden van dit collectief heeft namelijk een achtergrond bij de talentontwikkeltrajecten van DOX, waar ze een gezamenlijke fascinatie en liefde voor hiphop deelden. De artistieke ontwikkeling van dit collectief gaat razendsnel. Momenteel maken zij via DOX ook onderdeel uit van Standplaats Utrecht. In 2019 waren ze de winnaars van de DOX Award, met deze prijs wordt talent gestimuleerd! Aan de DOX Award is een geldprijs van het DOX fonds verbonden als investering in hun verdere ontwikkeling.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube