DOX Maker

Dalton Jansen

Danser en choreograaf Dalton Jansen heeft de afgelopen jaren met zijn choreografieën meerdere prijzen behaald. In 2017 heeft hij met The Double Collective Hip Hop Games gewonnen: een grote, internationale wedstrijd in Frankrijk. In 2021 richtte hij zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS en wint in datzelfde jaar diverse prijzen: de BNG Bank Dansprijs, Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de DOX Award van 2021.

Verder won hij onder andere in 2014 de publieksprijs tijdens talentenjacht ‘Het Rotterdams Open Podium’. In 2015 heeft hij de publieksprijs en juryprijs gewonnen bij de Rotterdamse wedstrijd Fanatics voor het stuk ‘The Double’ (i.s.m. Gihan Koster en Terencio Douw). Daarnaast heeft hij drie keer achter elkaar de 1e prijs behaald bij choreografiewedstrijd Amsterdans.

Dalton is afgestudeerd aan de opleiding Urban Contemporary (JMD) aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Daarnaast is Dalton ook eigenaar van DDJ Dance, een bedrijf dat workshops organiseert in Nederland met nationale en internationale dansdocenten. Zelf is Dalton ook actief als docent bij verschillende dansscholen en als choreograaf bij dansopleidingen waar hij workshops geeft en choreografieën maakt in de stijl urban contemporary.

Momenteel doet Dalton, in het kader van de nieuwe makerssubsidie van Fonds Podiumkunsten, onderzoek naar zijn eigen dansvocabulaire onder de vleugels van DOX, Conny Janssen Danst en Productiehuis Theater Rotterdam.

 

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube