DOX Maker

Çağdas ‘Caggie’ Gülum

Çağdas is bij de meeste mensen beter bekend onder de naam ‘Caggie’. Hij was in 2010 finalist van ‘So You Think You Can Dance’. Hij heeft diverse dansproducties op zijn naam staat voor onder meer het CaDance Festival en DOX. Ook geeft Caggie workshops door heel Nederland. Hij is een van de makers van het uitwisselingsproject tussen DOX en Batalo East: Symphony of Now.

Toch definieert dat wat hij doet niet wie Caggie is: “Wie ik werkelijk ben hangt van het moment af!” Caggies persoonlijke stijl en visie hangen, net als wie hij zelf is af van verschillende factoren. Het liefst stelt hij dat hij geen definiërende stijl heeft. “Ik heb ‘geen stijl’; de waarnemer bepaalt mijn stijl op dat moment.” Ook zijn visie wordt voornamelijk gevormd door factoren die in het moment spelen. “Mijn visie is onbekend en ik heb geen verwachtingen.”

Caggie haalt zijn inspiratie onder andere uit de mensen om hem heen. Net als zijn stijl en visie kan zijn inspiratie in elk moment en van om het even welke mensen komen. Daarnaast haalt hij zijn inspiratie uit meer abstracte concepten en voornamelijk tegenstrijdigheden. “Ik krijg mijn inspiratie van het onbekende en het bekende, het onbereikbare en het bereikbare, het onzichtbare en het zichtbare, uit alles en niets!”

Caggie was in 2019 een van de makers van Symphony of Now. In 2020 gaat de samenstellen van Artbeat, waar hij onderdeel van is, en Batolo East verder en gaat deze voorstelling op tournee in Nederland.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube