DOX Maker

Boukje Schweigman

Deze vrouw studeerde in 2003 af aan de Mime Opleiding van de Theaterschool te Amsterdam (AHK). Het werk van Boukje Schweigman wordt in binnen- en buitenland vertoond.

De voorstellingen Wervel (2005) en Tussen (2010) werden genomineerd voor de VSCD mimeprijs. Met Spiegel ontving ze daadwerkelijk de mimeprijs in 2012. Ook For The Time Being werd in 2018 hiermee bekroond.

Boukje ontwikkelde bij de mimeopleiding al gauw een eigen ‘handtekening’. Tijdens haar afstuderen won Boukje alle mogelijke prijzen: de Ton Lutz-regie prijs, de Top Naeff prijs en een opdracht van het Prins Bernard Cultuurfonds. Haar afstudeervoorstelling ging met het ITS Festival naar Egypte, Wit-Rusland en België en maakte een tour door Nederland. Ze ging naar Barcelona om samen te werken met Teatro de los Sentidos. In Nederland werkte zij als maker bij o.a. Hetveem theater, de Veenfabriek, Korzo en BonteHond, Theaterfestival Boulevard, en Oerol. In 2008 werd zij artistiek leider van haar eigen gezelschap, Schweigman& en opereert sinds 2012 vanuit Het Huis in Utrecht.

BIJ DOX

Geïnspireerd door verschillende dansstijlen en -rituelen gaat Schweigman& samen met de DOX Club performers in het voorjaar van 2021 op zoek naar de kracht en het plezier die verborgen liggen in sensualiteit. Eros is een ritueel waarin een groep zich de viering van de sensualiteit weer eigen proberen te maken, inclusief de hobbels die daarbij nodig zijn. Deze DOX Club is een vooronderzoek voor de grote zaal productie Eros in het najaar van 2021.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube