DOX Maker

155

155 – eenvijfvijf – is een creatief collectief van bewegende gekken en zijn vooral bekend van hun clubvoorstelling LIJF en laatste creatie Stuk in coproductie met MAAS.

Deze creatieve vrienden zijn bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor bewegingsvormen, muziek, film, bizarre humor en kunst. De jongens zijn allemaal begonnen met B-boying. Hiphop biedt ze van alle ‘bestaande’ stijlen de meeste vrijheid en zal altijd in een of andere vorm een weg terugvinden naar hun werk. Het collectief 155 heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezelschap met bekendheid in binnen- en buitenland. Zowel on- als offline hebben zij een sterke aanwezigheid. In 2014 wonnen zij de André Gingras Award op het Holland Dance Festival en in 2018 de prijs van de Nederlands Dansdagen Jong Publiek. Veel bekeken video’s, optredens op het Freetown Music Festival in Sierra Leone tot Sziget in Budapest, het Lunga Festival in Ijsland, De Nederlandse DansDagen en het Lowlands Festival in Nederland. 155 (eenvijfvijf) gaat en maakt waar- en wat zij zelf als jong volwassenen willen zien.

BIJ DOX

Het collectief is opgegroeid en groot geworden bij DOX en zijn terug om in co-creatie met de talenten van de DOX Club de locatievoorstelling Slopen te maken. Met de DOX performers gaan zij dieper in op de thematiek ‘frustratie’.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube