DOX Educatie

Hangout - DOX - Theater Utecht

Hangouts

© Maarten Mooijman

De Hangout in De Paardenkathedraal is een afwisselend programma met performances, gesprekken en werksessies voor jongeren uit Utrecht. Het wordt door telkens andere makers van DOX en Theater Utrecht samengesteld en gehost, en biedt ruimte aan allerlei vormen van (urban) theater en dans. Er wordt materiaal uit een actuele voorstelling getoond en samen met docenten en performers van DOX en Theater Utrecht gaat de maker van de avond in korte werksessies met de jongeren de vloer op. Er is een bar, muziek en veel stof tot praten. Deelname aan de Hangouts is altijd gratis. Aanmelden is verplicht.

Op 29 november van 15.00 tot 17.00 uur vindt in De Paardenkathedraal Hangout #10 plaats. Het vertrekpunt van deze hangout is de nieuwe voorstelling in de klas Fokking Awkward van Theater Utrecht en DOX i.s.m. DIEHELEDING.

Hoe kijk je naar (de andere) sekse en hoe ga je om met een mengeling van hormonen, sociale conventies en je eigen ongemakkelijkheid? In deze voorstelling gaat het over het ongemak van het willen onderzoeken. Over de vooroordelen over de andere sekse en seks in het algemeen.

Geïnspireerd op de Netflix-animatieserie Bigmouth, de genderwisselingen bij Shakespeare, interviews met jongeren en onze eigen ongemakkelijke pubertijd maakt DIEHELEDING een interactieve hiphop-voorstelling die alle clichés bevestigt én ontkracht.

Lees hier meer over Fokking Awkward.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube