DOX Educatie

Eros

Foto: Bowie Verschuren

Elk mens is sensueel. Oud, jong, dik, dun, man, vrouw of non-binair: we hebben allemaal een lijf vol energie en sensaties. Maar schaamte en twijfels kleuren vaak de blik op ons lichaam. Ben ik gezond, zie ik er goed uit? Terwijl er zo veel meer is. Ons lichaam is waanzinnig! In de nieuwe voorstelling Eros van Schweigman& i.s.m. DOX staat vrouwelijke sensualiteit centraal. 

Alle registers open
Boukje Schweigman: ‘In het vrouwenlichaam kan nieuw leven groeien en ligt veel creatieve energie verscholen. Maar hierover wordt vaak krampachtig gedaan. We wilden de vrouwelijke sensualiteit vieren, maar openden de box van Pandora. Er bleek zo veel over te doen. In Eros is het klaar met alle taboes en clichés: de vrouwelijke energie mag weer los!” Ondersteund door drums en percussie van Frank Rosaly en Katherina Bornefeld (The EX) zetten de performers van Eros alle registers open.

Dit eigentijdse ritueel is de eerste coproductie van de Utrechtse gezelschappen Schweigman& en DOX. Een zinderende totaalervaring voorbij het alledaagse.

Over Schweigman&
Het Utrechtse theatergezelschap Schweigman& maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, muziek en beeldende kunst: in Nederland en internationaal. Het werk van Schweigman& zet je zintuigen op scherp, laat je waarnemen met je hele lichaam en vergroot zo de betrokkenheid op de wereld om je heen.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube