DOX Clubtrajecten

DOX Club is een parttime leertraject voor uitvoerend podiumkunsttalent tussen 16 en 25 jaar. Van september t/m juni volg je een clubtraject bij interessante makers uit verschillende disciplines.

DOX Club

Een heel seizoen, van september t/m juni, volg je elke woensdag van 18.30 tot 22 u en elke zondag van 12 tot 18 u een clubtraject bij interessante makers uit verschillende disciplines. Het jaar is opgedeeld in trimesters: september-december, januari-maart, april-juni. In elk trimester zijn er nieuwe clubtrajecten. Elk traject wordt afgesloten met een presentatie. Voor DOX’ers die straks auditie willen doen bij een kunstvakopleiding organiseren we speciale trainingen. Gedurende het leertraject word je persoonlijk gecoacht door twee mentoren. Na elk trimester is er een evaluatie. Op basis daarvan kun je eventueel overstappen naar een andere discipline. In de Clubtrajecten wordt ook altijd toegewerkt naar een eindpresentatie of productie. De voorstelling Rushing Faces, die we in maart 2019 speelden tijdens het Tweetakt Festival, is hier een voorbeeld van. Het komende seizoen staat o.a. het hiphop clubtraject gepland met DIEHELEDING.

Kosten en vergoedingen

In DOX Club werk je een heel theaterseizoen met inspirerende makers en collectieven in creatieve projecten. Deelname aan DOX Club is gratis. DOX betaalt geen reiskosten en/of vergoeding.

Hiphop clubtraject

In het hiphop- en muziektheater clubtraject gaat DIEHELEDING met de DOX performers aan de slag met sampeling. DOX en DIEHELEDING werken sinds dit seizoen samen. DIEHELEDING maakt voorstellingen als muziekalbums. Met raps, personages, en muziek. Met altijd als doel om een keihard dansfeest te creëren met dikke beats en intelligente taalspelletjes. DIEHELEDING bestaat uit Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Nick Livramento Silva, Dalorim Wartes, Merel Pauw en Jip Vuik (regie).

In het clubtraject combineren we de klassieke met de moderne en literaire wereld met de muzikale wereld. Met als thema rusteloosheid. We samplen onze persoonlijke onrust om onze toekomstdromen en angsten vorm te geven. Als mens samplen we constant en elke dag meningen van anderen, uitspraken van anderen en het uiterlijk van anderen. Onze onrust komt voort uit de zoektocht naar onze plek in de wereld en de samenleving.

Met favoriete teksten, rolmodellen, kunstwerken, emoties, herinneringen, dromen, theatervoorbeelden, kleding en muziek van de DOX performers werken we toe naar een sample-medley van de rusteloosheid.

 

Wil jij je als performer verder ontwikkelen op het gebied van onder andere dans, muziek, film, en urban arts als hiphop en spoken word? Doe dan auditie voor de DOX Club tijdens de grote DOX audities in juni 2020. Inschrijven is mogelijk vanaf februari 2020.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube