DOX Audities

Ben jij DOX?

Wil jij je als performer verder ontwikkelen op het gebied van urban arts zoals dans, muziek, film, mime, fashion, hiphop en spoken word? Bij DOX kan je vanaf februari 2022 voorstellingen maken en spelen met dé makers van dit moment.

In januari organiseren we werksessies voor 2 DOX Clubs die in februari starten: DOX Club Mensja en Mart van Berckel: RELOAD en DOX Club Girls in woods. Onderaan deze pagina of hier lees je meer over deze Clubs.

Via deze werksessies gaan wij op zoek naar nieuwe performerstalenten voor deze 2 leertrajecten. Of je nu achter de Nederlandse dijken geboren bent of in een ander deel van de wereld, en of je nu een vooropleiding hebt afgerond of het allemaal zelf hebt uitgevogeld, DOX gaat voor talent!

Ben jij DOX? Meld je dan snel aan voor de werksessies!

De werksessies vinden plaats op zondag 16 januari tussen 10:00 en 18:00 bij DOX.

Aanmelden kan tot 12:00 op vrijdag 7 januari 2022

DOX Club Mensja en Mat van Berckel: RELOAD

Gezamenlijk komen we uit een lockdown en gezamenlijk moeten we weer het normale leven opstarten. Maar hoe ga je weer terug naar normaal? Dingen die voorheen vanzelfsprekend waren voelen ineens vreemd aan: hoe begroet of benader je iemand? Hoe ontmoet je? Hoe feest je? Wat voor effect heeft het gehad op onze instincten? Tijdens de lockdown hebben we onszelf nieuwe gewoonten aangeleerd en oude gewoonten afgeleerd. Wat zegt dat over ons mensen als gewoontedieren? Ieder individu heeft waarschijnlijk een psychologische transformatie gemaakt en het is aan een ieder om die weer terug te vormen, of is het iets dat samen gedaan moet worden? RELOAD is een performatieve voorstelling waarbij fysiek spel de vorm vertegenwoordigt. Aan de hand van dit bijna-choreografische materiaal tonen de performers de staat van mens nu na een lockdown.

DOX Club Girls in Woods

Girls in Woods bestaat uit theatermakers Nina Sondagh en Marjet Moorman. Zij werken intensief samen met jongeren, hun blik op de wereld is leidend. Ze duiken samen volop in een thema door te praten, te improviseren en beelden te maken. Hun verhalen en visie delen ze door middel van een podcast, performance of fotoserie. Rijker en wijzer vertalen ze het resultaat naar een nieuwe theatertekst & voorstelling voor de doelgroep.

DOX Club

DOX Club is een parttime leertraject voor uitvoerend podiumkunsttalent tussen 16 en 25 jaar. De Clubtrajecten zijn een broedplaats voor research, presentaties en producties. Een heel seizoen, van september t/m juni, volg je elke woensdag van 18.30 tot 22.00 uur en elke zondag van 12.00 tot 18.00 uur een clubtraject bij interessante makers uit verschillende disciplines. Het jaar is opgedeeld in twee blokken: september-december, februari-juni. In elk blok zijn er nieuwe clubtrajecten en elk traject wordt afgesloten met een presentatie in december en mei. Voor DOX’ers die auditie willen doen bij een kunstvakopleiding organiseren we speciale trainingen. Gedurende het leertraject word je persoonlijk gecoacht door twee mentoren.

Kosten en vergoedingen

In DOX Club werk je een heel theaterseizoen met inspirerende makers en collectieven in creatieve projecten. Deelname aan DOX Club is gratis. DOX betaalt geen reiskosten en/of vergoeding. Er is wel de mogelijkheid om door te stromen naar betaalde projecten binnen DOX. Als je wordt geselecteerd voor een productie van DOX, met fulltime repetities, ontvang je wel een vergoeding.

Harun Balci

Theatermaker

Casper Vandeputte

Schrijver en regisseur

LIONSTORM

Rapformatie

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube