DOX Audities

Ben jij DOX?

Wil jij je als performer verder ontwikkelen op het gebied van dans, theater, muziek, film en/of spoken word? Bij de DOX Club kan je een seizoen lang onderzoeken, creëren en leren met diverse makers van dit moment. Of je nu achter de Nederlandse dijken geboren bent of in een ander deel van de wereld. Of je nu een vooropleiding hebt afgerond of het allemaal zelf hebt uitgevogeld; We gaan voor talent tussen de 16 en 25 jaar. Selfmade kunstenaar, doorstromer of voorbereidend op het werkveld, het kan allemaal. Middels drie rondes, gaan wij op zoek naar nieuwe performerstalenten voor het leertraject DOX Club.

Wie is DOX?

DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Met een mix van disciplines, stijlen en culturen maken wij eigenwijs theater. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij ons favoriet met spoken word hiphop als inspiratiebronnen. DOX maakt de weg vrij voor jonge talenten met toffe ideeën, discipline en een grote passie voor kunst. We werken samen in research- en leertrajecten, maar ook in producties en educatieprojecten die een jong publiek bereiken.

Programma

Het jaar is opgedeeld in twee blokken: september t/m december & januari t/m juni. In elk blok zijn er nieuwe clubtrajecten. Voor DOX’ers die auditie willen doen bij een kunstvakopleiding organiseren we speciale trainingen. Gedurende het leertraject word je persoonlijk gecoacht door twee mentoren.

Co-creatie met makers

Binnen de DOX Club kunnen DOX’ers creatief meedenken met makers en werken we cross-disciplinair, met diverse (sub)culturen. Makers 23/24: Choreograaf Anne Suurendonk, Choreograaf Justin de Jager & componist Andreas Tegnander, performance-kunstenaars Lodewijk van Dijk & Didi Kreike van club-collectief R3LN4CHT en meer.

Parttime leertraject

De Clubtrajecten zijn een broedplaats voor research, presentaties en producties. Een heel seizoen, van september t/m juni, volg je elke woensdag van 18.30 tot 22.00 uur en elke zondag van 12.00 tot 18.00 uur een clubtraject bij interessante makers uit verschillende disciplines. Via drie auditie-rondes gaan wij op zoek naar nieuwe performerstalenten voor het leertraject DOX Club. Aanmelden is mogelijk t/m vrijdag 19 mei 2023.

Let op: beschikbaarheid op woensdagavond en zondagmiddag is vereist.

Programma

Het jaar is opgedeeld in twee blokken: september t/m december & januari t/m juni. In elk blok zijn er nieuwe clubtrajecten. Voor DOX’ers die auditie willen doen bij een kunstvakopleiding organiseren we speciale trainingen. Gedurende het leertraject word je persoonlijk gecoacht door twee mentoren.

Kosten en vergoedingen

Deelname aan DOX Club is gratis. DOX betaalt geen reiskosten en/of vergoeding.

DOX Club 2022/2023

Co-creatie met makers

In de DOX Club kunnen DOX’ers creatief meedenken met makers en staan we open voor uiteenlopende disciplines, (sub)culturen en cross-overs. De makers van het volgende seizoen zijn onder andere: danser en choreograaf Ruben Chi & filmmaker Bob Sizoo, choreograaf Justin de Jager en de fysieke, spectaculaire, humoristische theatergroep YoungGangsters, b-boy Simon Bus, theatermakers Merel Severs & Lars Brinkman en choreograaf Mohamed Yusuf Boss..

Girls in Woods

Theatermaker

Justin de Jager

Schrijver en regisseur

LIONSTORM

Rapformatie

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube