DOX Audities

Ben jij DOX?

Wil jij je als performer verder ontwikkelen op het gebied van urban arts zoals dans, muziek, film, mime, fashion, hiphop en spoken? Bij DOX kan je een seizoen lang voorstellingen maken en spelen met dé makers van dit moment.Of je nu achter de Nederlandse dijken geboren bent of in een ander deel van de wereld, en of je nu een vooropleiding hebt afgerond of het allemaal zelf hebt uitgevogeld; we gaan voor talent! Via drie auditierondes gaan wij op zoek naar nieuwe performerstalenten voor het leertraject DOX Club.

Co-creatie met makers

In de DOX Club kunnen DOX’ers creatief meedenken met makers en staan we open voor uiteenlopende disciplines, (sub)culturen en cross-overs. De makers van het volgende seizoen zijn onder andere: danser en choreograaf Ruben Chi & filmmaker Bob Sizoo, choreograaf Justin de Jager en de fysieke, spectaculaire, humoristische theatergroep YoungGangsters.

DOX Club

DOX Club is een parttime leertraject voor uitvoerend podiumkunsttalent tussen 16 en 25 jaar. De Clubtrajecten zijn een broedplaats voor research, presentaties en producties. Een heel seizoen, van september t/m juni, volg je elke woensdag van 18.30 tot 22.00 uur en elke zondag van 12.00 tot 18.00 uur een clubtraject bij interessante makers uit verschillende disciplines. Via drie auditie-rondes gaan wij op zoek naar nieuwe performerstalenten voor het leertraject DOX Club. Inschrijven is mogelijk t/m zondag 27 mei 2022.

Verdeling programma

Het jaar is opgedeeld in twee blokken: september-december, februari-juni. In elk blok zijn er nieuwe clubtrajecten en elk traject wordt afgesloten met een presentatie in december en mei. Voor DOX’ers die auditie willen doen bij een kunstvakopleiding organiseren we speciale trainingen. Voor de DOX Club is geen vergoeding beschikbaar. Er is wel de mogelijkheid om door te stromen naar betaalde projecten binnen DOX. Gedurende het leertraject word je persoonlijk gecoacht door twee mentoren.

Kosten en vergoedingen

In DOX Club werk je een heel theaterseizoen met inspirerende makers en collectieven in creatieve projecten. Deelname aan DOX Club is gratis. DOX betaalt geen reiskosten en/of vergoeding. Er is wel de mogelijkheid om door te stromen naar betaalde projecten binnen DOX. Als je wordt geselecteerd voor een productie van DOX, met fulltime repetities, ontvang je wel een vergoeding.

DOX Club februari/juni 2022

DOX Club Mensja Collective en Mart van Berckel: RELOAD

Gezamenlijk komen we uit een lockdown en gezamenlijk moeten we weer het normale leven opstarten. Maar hoe ga je weer terug naar normaal? Dingen die voorheen vanzelfsprekend waren voelen ineens vreemd aan: hoe begroet of benader je iemand? Hoe ontmoet je? Hoe feest je? Wat voor effect heeft het gehad op onze instincten? Tijdens de lockdown hebben we onszelf nieuwe gewoonten aangeleerd en oude gewoonten afgeleerd. Wat zegt dat over ons mensen als gewoontedieren? Ieder individu heeft waarschijnlijk een psychologische transformatie gemaakt en het is aan een ieder om die weer terug te vormen, of is het iets dat samen gedaan moet worden? RELOAD is een performatieve voorstelling waarbij fysiek spel de vorm vertegenwoordigt. Aan de hand van dit bijna-choreografische materiaal tonen de performers de staat van mens nu na een lockdown.

DOX Club Girls in Woods

Girls in Woods bestaat uit theatermakers Nina Sondagh en Marjet Moorman. Zij werken intensief samen met jongeren, hun blik op de wereld is leidend. Ze duiken samen volop in een thema door te praten, te improviseren en beelden te maken. Hun verhalen en visie delen ze door middel van een podcast, performance of fotoserie. Rijker en wijzer vertalen ze het resultaat naar een nieuwe theatertekst & voorstelling voor de doelgroep.

Girls in Woods

Theatermaker

Justin de Jager

Schrijver en regisseur

LIONSTORM

Rapformatie

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube