DOX Audities

Wil jij je als performer verder ontwikkelen op het gebied van onder andere dans, muziek, film, en urban arts als hiphop en spoken word? Meld je dan aan voor de grote DOX audities.

In drie rondes selecteren wij de nieuwe DOX’ers van het nieuwe seizoen. De volgende audities vinden plaats in juni 2020. Naast de DOX audities hebben we het hele jaar door audities voor specifieke voorstellingen of producties.

Wie zoeken wij

Tijdens de jaarlijkse audities zoekt DOX nieuwe performerstalenten voor het leertraject DOX Club. Wij zijn nieuwsgierig naar mensen die kunnen acteren, dansen, zingen, rappen enzovoorts. Voor alle DOX’ers geldt: je moet creatief met makers kunnen meedenken en openstaan voor uiteenlopende disciplines, (sub)culturen en cross-overs.

De auditie

Op de auditie willen we jouw talent als performer ervaren. Ook ga je in gesprek over je motivatie. Na je inschrijving ontvang je een mail met meer informatie over het verloop van de auditie en laten we je ook weten op welke datum en welk tijdstip je auditie mag komen doen.

De Clubs

Voor het seizoen 2020 – 2021 staan er mooie makers op het programma die gaan samenwerken. Er komt een club met Schweigman aan. DIEHELEDING en Anne Suurendonk slaan de handen in één. Maar ook kan je, na het succes van Symphony of Now in 2019, een mooi traject van Batalo East in samenwerking met Artbeat verwachten.

DOX Club

DOX Club is een parttime leertraject voor uitvoerend podiumkunsttalent tussen 16 en 25 jaar. Een heel seizoen, van september t/m juni, volg je elke woensdag van 18.30 tot 22 u en elke zondag van 12 tot 18 u een clubtraject bij interessante makers uit verschillende disciplines. Het jaar is opgedeeld in trimesters: september-december, januari-maart, april-juni. In elk trimester zijn er nieuwe clubtrajecten. Elk traject wordt afgesloten met een presentatie. Voor DOX’ers die straks auditie willen doen bij een kunstvakopleiding organiseren we speciale trainingen. Gedurende het leertraject word je persoonlijk gecoacht door twee mentoren. Na elk trimester is er een evaluatie. Op basis daarvan kun je eventueel overstappen naar een andere discipline.

DOX producties

Bij de DOX audities kun je ook worden aangenomen voor een specifieke productie. DOX creëert door het jaar heen meerdere voorstellingen met uiteenlopende (nieuwe) makers. Als je hieraan wilt meedoen, moet je tijdens de repetitieperiodes wel fulltime beschikbaar zijn. DOX producties gaan vaak door heel Nederland op tournee en spelen in theaters of op festivals.

Kosten en vergoedingen

In DOX Club werk je een heel theaterseizoen met inspirerende makers en collectieven in creatieve projecten. Deelname aan DOX Club is gratis. DOX betaalt geen reiskosten en/of vergoeding. Als je wordt geselecteerd voor een productie van DOX – met fulltime repetities – ontvang je wel een vergoeding.

Dalton Jansen

Choreograaf bij DOX

Timothy de Gilde

Timothy de Gilde

Regisseur bij DOX

ROLEMODEL Anne-Fay ©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2

Onyx & Ivory

Performer & maker bij DOX


DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Ze werken samen in research- en leertrajecten (Club DOX) en in producties en educatieprojecten die een jong publiek bereiken. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij ons favoriet, urban arts als spoken word en hiphop zijn inspiratiebronnen. Onze voorstellingen worden geprezen door pers en publiek.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube