DOX Audities

BEN JIJ DOX?

Wil jij je als performer verder ontwikkelen op het gebied van urban arts zoals dans, muziek, film, mime, fashion, hiphop en spoken word? Bij DOX kan je een seizoen lang voorstellingen maken en spelen met dé makers van dit moment.

Of je nu achter de Nederlandse dijken geboren bent of in een ander deel van de wereld, en of je nu een vooropleiding hebt afgerond of het allemaal zelf hebt uitgevogeld; we gaan voor talent! Via drie auditierondes, online en live, gaan wij op zoek naar nieuwe performerstalenten voor het leertraject DOX Club. Ben jij DOX? Aanmelden kan t/m zondag 23 mei!

Co-creatie met makers

In de DOX Club kunnen DOX’ers creatief meedenken met makers en staan we open voor uiteenlopende disciplines, (sub)culturen en cross-overs. De makers van het volgende seizoen zijn: Interdisciplinair theatercollectief Mensja, Oegandees danscollectief Batalo East, Melvin Fraenk en Caggie van Artbeat Amsterdam & choreograaf Denden Karadeniz, theatermakers Gavin Viano & Harun Balci, schrijver & regisseur Casper Vandeputte werkt samen met choreograaf Justin de Jager, rapformatie LIONSTORM, en cross-disciplinair dansgezelschap SHIFFT van choreograaf Jasper van Luijk.

Auditietraject

✓ zo 23 mei deadline inschrijven
✓ vr 28 mei inleverdeadline eerste online opdracht
✓ za 19 of zo 20 juni 2e auditieronde live of online*
✓ za 26 of zo 27 juni 3e auditieronde live of online*

*De wens is om de 2e en 3e ronde live te laten plaatsvinden, dit is echter afhankelijk van de maatregelen en versoepelingen rondom COVID-19.

Auditie Zooms

Ben je nieuwsgierig, maar heb je nog vragen of wil je extra informatie en persoonlijke contact? Join dan één van de online Zoom meetings met DOX Club coördinator Melvin Fraenk. Hier kunnen we nog meer vertellen over DOX en kan je vragen stellen over het leertraject en de (online) audities.

Klik op één van de onderstaande data om in te tunen:

DOX Club

DOX Club is een parttime leertraject voor uitvoerend podiumkunsttalent tussen 16 en 25 jaar. De Clubtrajecten zijn een broedplaats voor research, presentaties en producties. Een heel seizoen, van september t/m juni, volg je elke woensdag van 18.30 tot 22.00 uur en elke zondag van 12.00 tot 18.00 uur een clubtraject bij interessante makers uit verschillende disciplines. Het jaar is opgedeeld in twee blokken: september-december, februari-juni. In elk blok zijn er nieuwe clubtrajecten en elk traject wordt afgesloten met een presentatie in december en mei. Voor DOX’ers die auditie willen doen bij een kunstvakopleiding organiseren we speciale trainingen. Gedurende het leertraject word je persoonlijk gecoacht door twee mentoren.

DOX producties

Bij de DOX audities kun je ook doorstromen naar een specifieke DOX productie. DOX creëert door het jaar heen meerdere voorstellingen met uiteenlopende (nieuwe) makers. Als je hieraan wilt meedoen, moet je tijdens de repetitieperiodes wel fulltime beschikbaar zijn. DOX producties gaan vaak door heel Nederland op tournee en spelen in theaters of op festivals.

Kosten en vergoedingen

In DOX Club werk je een heel theaterseizoen met inspirerende makers en collectieven in creatieve projecten. Deelname aan DOX Club is gratis. DOX betaalt geen reiskosten en/of vergoeding. Er is wel de mogelijkheid om door te stromen naar betaalde projecten binnen DOX. Als je wordt geselecteerd voor een productie van DOX,  met fulltime repetities, ontvang je wel een vergoeding.

Harun Balci

Theatermaker

Casper Vandeputte

Casper Vandeputte

Schrijver en regisseur

LIONSTORM

Rapformatie

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube