DOX Audities

Ben jij DOX?

Wil jij je als performer verder ontwikkelen op het gebied van urban arts zoals dans, muziek, film, mime, fashion, hiphop en spoken word? Bij DOX kan je een seizoen lang voorstellingen maken en spelen met dé makers van dit moment. Of je nu achter de Nederlandse dijken geboren bent of in een ander deel van de wereld, en of je nu een vooropleiding hebt afgerond of het allemaal zelf hebt uitgevogeld; we gaan voor talent! Via drie auditierondes gaan wij op zoek naar nieuwe performerstalenten voor het leertraject DOX Club.

DOX Club

DOX Club is een parttime leertraject voor uitvoerend podiumkunsttalent tussen 16 en 25 jaar. De Clubtrajecten zijn een broedplaats voor research, presentaties en producties. Een heel seizoen, van september t/m juni, volg je elke woensdag van 18.30 tot 22.00 uur en elke zondag van 12.00 tot 18.00 uur een clubtraject bij interessante makers uit verschillende disciplines. Via drie auditie-rondes gaan wij op zoek naar nieuwe performerstalenten voor het leertraject DOX Club. Inschrijven is mogelijk t/m vrijdag 19 mei 2023.

Verdeling programma

Het jaar is opgedeeld in twee blokken: september-december, februari-juni. In elk blok zijn er nieuwe clubtrajecten en elk traject wordt afgesloten met een presentatie in december en mei. Voor DOX’ers die auditie willen doen bij een kunstvakopleiding organiseren we speciale trainingen. Voor de DOX Club is geen vergoeding beschikbaar. Er is wel de mogelijkheid om door te stromen naar betaalde projecten binnen DOX. Gedurende het leertraject word je persoonlijk gecoacht door twee mentoren.

Kosten en vergoedingen

In DOX Club werk je een heel theaterseizoen met inspirerende makers en collectieven in creatieve projecten. Deelname aan DOX Club is gratis. DOX betaalt geen reiskosten en/of vergoeding. Er is wel de mogelijkheid om door te stromen naar betaalde projecten binnen DOX. Als je wordt geselecteerd voor een productie van DOX, met fulltime repetities, ontvang je wel een vergoeding.

DOX Club 2022/2023

Co-creatie met makers

In de DOX Club kunnen DOX’ers creatief meedenken met makers en staan we open voor uiteenlopende disciplines, (sub)culturen en cross-overs. De makers van het volgende seizoen zijn onder andere: danser en choreograaf Ruben Chi & filmmaker Bob Sizoo, choreograaf Justin de Jager en de fysieke, spectaculaire, humoristische theatergroep YoungGangsters, b-boy Simon Bus, theatermakers Merel Severs & Lars Brinkman en choreograaf Mohamed Yusuf Boss..

Girls in Woods

Theatermaker

Justin de Jager

Schrijver en regisseur

LIONSTORM

Rapformatie

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube