Zilveren Krekel

DOX heeft twee Zilveren Krekels gewonnen voor de meest bijzondere theatervoorstelling van seizoen 2010/2011: La Vie C’est Drôle van Theatergroep DOX en Couple Like #2 een co-productie van Het Lab Utrecht en Theatergroep DOX.

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) kent de jeugdtheaterprijzen – de Krekels toe aan jeugdtheatervoorstellingen en podiumkunstenaars die binnen dit genre actief zijn. De VSCD heeft de Krekels ingesteld om de makers te eren en uiting te geven aan hoezeer zij het jeugdtheater de moeite van bezoeken waard vindt. Alle genres binnen de podiumkunsten voor jeugd en jongeren komen in aanmerking voor de prijzen.

De jury was verheugd twee dansvoorstellingen voor jongeren te nomineren: het onconventionele rariteitenkabinet over doorgeslagen schoonheidsidealen La Vie C’est Drôle van Theatergroep DOX, gepresenteerd als een wervelende mix van variété, dans, poppenspel en freakshow; en het prikkelende fysieke duet over aantrekken en afstoten Couple-Like #2, een remake van een eerdere choreografie van Karen Levi en Ugo Dehaes, eveneens van DOX, maar nu in samenwerking met Het Lab.