UMOYA

Wie zegt dat wij verschillen van elkaar? We ademen toch dezelfde lucht? Zijn wij gemaakt om verdeeldheid te zaaien? En in wie geloven wij eigenlijk? Umoya is een woord uit de Zulu taal en betekent wind, levenslucht, geest of ziel. Het is geinsprireerd op de menselijke evolutie en beschrijft de verschillen in identiteit, traditie, geschiedenis en spirituele geloof. Het drukt de complexiteit uit van grensoverschrijdende culturen. De dansers van Umoya zijn op ontdekkingstocht. Ze maken een spirituele levensreis. Ze laten hun verleden los en maken een verbinding met de toekomst. Heden en verleden zijn immers verbonden.

DOX presenteert een urban dansprogramma waarin Giovani Vreede samenwerkt met Zuid-Afrikaanse choreograaf Elvis Sibeko. Giovani en Elvis werken met jonge dansers uit het programma DOX ATELIERS waarvan de uitkomst deze avond wordt gepresenteerd.

Makers
Giovani Vreede, Elvis Sibeko

Dans
Thu Hang Pham, Rudolf Doelasan, Esra Laisina, Frederique Henraat, Anna Lindaya, Lysanne van Berlo, Ricardo Kerseboom, Martina Gunkel, Davinia Hitipeuw, Nina van der Zouwen, Rianne Wijman, Nadine Sampers, Stash Ferdinands, Stacey Huijbers, Rohiet Tjon Poen Gie

Speeldata
Datum
Tijd
Locatie
wo 05-10-2016
19:30
Compagnietheater, Amsterdam
zo 09-10-2016
16:00
Maaspodium, Rotterdam