Dodenjaarsavond

Op de avond van 4 mei staan we stil bij het oude voordat we het nieuwe tegemoet gaan. Dodenjaarsavond toont de weg van herdenken naar vrijheid. DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht presenteren een avondvullend programma met spoken word, dans, theater, muziek, lekker eten en drinken en met als afsluiting een feest in de grote zaal van de schouwburg. Een bijzondere samenwerking tussen spoken word artiest PAX (bekend van Kyteman Orchestra), choreograaf en beatboxer Abdelhadi Baaddi (bekend van ISH), choreografe Anne Suurendonk (Artbeat Amsterdam), regisseur Thibaud Delpeut van Theater Utrecht en jonge performers van DOX. De avond is in het kader van Theater Na de Dam en wordt muzikaal begeleid door Tom van Wee (Artbeat Amsterdam).

 

Her-denken

Dodenherdenking is op 4 mei. En op 5 mei vieren we de vrijheid. Terwijl de vrijheid die we vieren veel te maken heeft met alle doden die zijn gevallen. Zoals we met Oudejaarsavond stilstaan bij het oude voordat we het nieuwe tegemoet gaan, toont Dodenjaarsavond de weg van herdenken naar vrijheid. We her-denken het herdenken met elkaar. Maar hoe moeten we herdenken als we de verhalen steeds minder vaak uit eerste hand kennen? Hoe herdenken we doden die we niet hebben gekend? Die ons misschien niet echt iets zeggen? Is twee minuten stilte dan nog de juiste vorm? Op deze avond van 4 mei willen we graag samen met jou her-denken en proberen om met elkaar, en het hele publiek, te komen tot een nieuwe vorm voor 4 mei. Niet om het oude los te laten. Maar om het nieuwe samen te besluiten.

 

Kom kijken en dansen op het podium

In een intensief traject werken de jonge performers van DOX toe naar een multidisciplinair programma waarbij zij ieder vanuit hun hart en hoofd verbinding maken met wat herdenken voor hen betekent. Ze stellen de lastige, moeilijke, pijnlijke en grappige vragen. Het doorlopende, avondvullende programma start om 19.45 uur en duurt tot na middernacht. Schuif bij ons aan op het podium van de Stadsschouwburg en beleef dit bijzondere programma mee!

 

Spoken word PAX Choreografie Abdelhadi Baaddi  Choreografie Dansatelier Anne Suurendonk i.s.m. dansers en choreografen Melvin Fraenk en Çağdas Gülum  Regie Thibaud Delpeut
Performers DOX Spoken word atelier: Nikki Ong, Marlotte Frowijn, Omar Elmecky, Amber Fortuin, Lotte Suvée, Lodewijk van Dijk, Sol Vinken, Rebecca Wijnruit, Abdulaal Hussein, Liz Abels, Wytse Algra Dans atelier: David van der Veen, Marko Sakic, Melise Diktas, Levi Rapaport, Jordy Jansen, Quincy Otgaar, Fabienne van Eldik, Tim Kromhout, Joey Mulder, Lara Valentic, Ser Sebico, Yarmill Kromhout

Spelers
Speeldata
Datum
Tijd
Locatie
za 04-05-2019
19:45