The Kulture of Hype&Hope

Giovani Vreede en Marsha Webster organiseren in samenwerking met DOX vier keer per jaar The Kulture of Hype&Hope‘: een urban dance event in Theaterhuis de Berenkuil in Utrecht. De verschillende edities werken toe naar de jaarlijkse finale, de GOLD EDITION, die plaatsvindt in Stadsschouwburg Utrecht.

The Kulture of Hype&Hope is er voor de groei van de hiphop-scene, voor de liefde voor de dansvorm, voor het inspireren én geïnspireerd raken en voor het stillen van de strijdlust van de urban dansers binnen en buiten Nederland. Met internationale juryleden, 1-on-1 battles in verschillende stijlen, urban theater showcases, lezingen en The Hypest Cypher.

Maak kennis met het beste uit de hiphop scene

Spectaculaire battles
De dansers strijden in verschillende categorieën om de eerste plek. Het is geen wedstrijd in klassieke zin, maar ook een manier om de liefde voor de dans en de hiphopcultuur te vieren. In het hoofdprogramma zijn er crew battles waarin crews tegen elkaar strijden en de 7 to smoke battles voor individuele dansers. In 7 to smoke strijden de acht beste dansers in korte één tegen één battles. De juryleden maken na elke ronde een snelle keuze. De danser die wint krijgt een punt, blijft staan en krijgt een nieuwe tegenstander. De danser die na 20 minuten de meeste punten heeft wint.

The Hypest Cypher
Naast de spannende battles kan het publiek ook genieten van  ‘The Hypest Cypher’, de jam sessies waar hiphop ooit mee begon. In ‘The Hypest Cypher’ draait het om skills en improvisatie. Tijdens ‘the Hypest Cypher’ zijn er internationale dansscouts aanwezig die op zoek zijn naar de beste dansers voor het grootste hiphop evenement in Europa: ‘I Love This Dance’ dat jaarlijks in Parijs plaatsvindt.

De muziek tijdens The Kulture of Hype&Hope  is in handen van DJ Nobunaga en DJ Kenzo Alvares, bekend om hun energieke en nieuwe beats. Internationale juryleden van wereldniveau beoordelen de dansers.

Facebook
Instagram
Website

 

Speeldata
Datum
Tijd
Locatie
za 20-04-2019
11:30
De Berenkuil, Utrecht
za 06-07-2019
11:30
De Berenkuil, Utrecht
zo 07-07-2019
11:30