Hangouts

Theater Utrecht en DOX organiseren opnieuw in seizoen 2018-2019 een aantal culturele hangouts in De Paardenkathedraal in Utrecht. Een hangout is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jongeren uit de stad met een afwisselend programma van performances, gesprekken en werksessies, steeds met andere theatermakers. Met een mix aan genres; theater, dans, performance, rap/spoken word.

 

Hoe werkt het

Het programma wordt wisselend samengesteld door makers van DOX en Theater Utrecht, waarbij ze materiaal tonen uit de voorstelling waar ze op dat moment mee bezig zijn. Deze maker is de host tijdens de Hangout. Daarnaast gaan docenten, makers en performers van DOX en Theater Utrecht in korte werksessies met de jongeren de vloer op om te dansen, spelen, performen. Er is een bar, muziek en stof tot praten. Kortom de Hangout is een laagdrempelige manier om met jongeren te zoeken naar hoe cultuur ons met elkaar kan verbinden.

 

Wanneer is het

De eerstvolgende Hangouts zijn in mei: vrijdag 24 mei en vrijdag 31 mei.

Hangout #8 – vr 31 mei 2019
Bij de voorstelling Immens van regisseur Casper vandeputte en acteur Vincent van der Valk. Immens is een muzikale, filosofische en humoristische solo geïnspireerd op het werk en leven van Friedrich Nietzsche. Ze laten materiaal zien aan het begin van hun repetitieproces. Lees hier meer over de voorstelling >>>
Gratis aanmelden viahanna@theaterutrecht.nl

Hangout #7 – vr 24 mei 2019 (nog maar enkele plekken beschikbaar).
Bij de voorstelling Permanent Destruction – The HM Concert van Naomi Velissariou. The HM Concert is het tweede deel van een post-dystopisch muziektheaterdrieluik, dat af wil rekenen met taboes uit de huidige beeldcultuur. Sentimenten als liefdesverdriet en vrouwenhaat zijn in die cultuur te mijden thema’s, omdat ze niet sexy of Instagram-waardig zijn. Je kunt jezelf nu eenmaal niet profileren aan de hand van uitingen van pijn. Of wel? PERMANENTDESTRUCTION laat zien dat je je angst kan bezweren door hem te eren, dat alle zwaarte van je schouders glijdt als je danst op het ritme van je pijn.
Gratis aanmelden viahanna@theaterutrecht.nl