Grand Voyage
EW2A0606

Exchange Koon Theater Group & DOX – Dancing on the Edge Festival

Grand Voyage

Wordt het gevoel van schuld, zoals die bestaat in een gemeenschap, gedragen door het individu? Als één persoon zich afkeert van een groep en in individualiteit vervalt; wordt diegene dan belast met een andere vorm van schuld? Grand Voyage wil de gevoeligheden van het individu in de groep testen. De voorstelling is een reis die verschillende vormen aanneemt, van brutale roadtrip tot processie, van vlucht tot kruistocht, van bedevaart tot protestmars. Een reis waarbij de reizigers net zoveel naast elkaar als tegenover elkaar komen te staan.

Grand Voyage is een voorstelling voortgekomen uit een internationale uitwisseling tussen het Utrechtse theatergezelschap DOX en Koon Theatre Group (Syrië, Libanon). Beide gezelschappen staan bekend om hun multidisciplinaire, energieke, en fysieke theater en zijn in staat grote onderwerpen op een lichte toon te brengen. Hun benadering en manier van onderzoek zijn echter compleet verschillend, wat deze samenwerking iets maakt om naar uit te kijken.

voorstelling is tussen 9 en 17 november op het Dancing on the Edge Festival te zien.

Makers

Choreografie & regie: Ryan Djojokarso, Ossama Halal
Performers: Antoine Bouguier, Hani Andary, Nadine Wijshoff, Sarah Mashmoushi, Jeffrey Loewenicht, Stephanie Kayal

Artistieke leiding: Hildegard Draaijer
Dramaturgie/coaching: Victor Mentink

‘Grand Voyage’ wordt mede mogelijk gemaakt door The Arab Fund for Arts and Culture, Fonds voor Cultuurparticipatie, Lutfia Rabbani Foundation en ECF – STEP Travel Grants

Speeldata
Datum
Tijd
Locatie
do 09-11-2017
20:30
Korzo Theater, Den Haag (DOTE Festival)
za 11-11-2017
21:00
Podium Mozaiek, Amsterdam (DOTE Festival)
ma 13-11-2017
17:00
Het Huis Utrecht, Utrecht (DOTE Festival)
za 18-11-2017
19:30
Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam (DOTE Festival)