Grand Voyage

Exchange Koon Theater Group & DOX – Dancing on the Edge Festival

Grand Voyage
een ontmoeting met de ander (of zo u wilt) dè ontmoeting met een ander

‘Grand Voyage’ is een reis die verschillende vormen aan zal nemen. Van brutale roadtrip tot processie, van vlucht tot bedevaart, van pelgrimage tot protest mars waarin een groep reizigers niet alleen zichzelf maar ook hun medereizigers leren kennen. De verschillende opvattingen omtrent geloof, schuld en boete en seksuele voorkeur leiden in het bonte reisgezelschap tot uiteenlopende conflicten.

‘Grand Voyage’ staat tevens voor de onontkoombare reis die wij in het leven afleggen. De doodlopende weg naar de dood, of zo u wilt; de éénrichtingsboulevard naar het Paradijs. Wat is ieders motief? Wat is ieders doel in het leven en hoever ga je om dat doel te bereiken? Vind je in die ander juist een medestander om je aan op te trekken of is die ander je alleen maar tot last? Is het mogelijk als de tegenstellingen overbrugbaar lijken elkaar te vinden?

In het begin houden de reizigers vooral hardnekkig vast aan het individuele reisdoel, maar gaandeweg raken ze letterlijk en figuurlijk de weg kwijt.

In het niemandsland tussen vertrek en aankomst is de echte ontmoeting onontkoombaar omdat de reizigers op elkaar zijn aangewezen. Eten en drinken, en een schuilplaats voor de regen zoeken maakt hen immers allen gelijk. Fundamentele verschillen in denken en handelen maken plaats voor echt contact.

Het publiek wordt deelgenoot van de individuele motieven van de reizigers en zal zich voortdurend afvragen: waarom gaan jullie dan niet uit elkaar?

Ja! Waarom blijven we elkaar en elkaar ondanks alle verschillen toch opzoeken? Misschien dat onze soort alleen samen in staat is te overleven.

De voorstelling is tussen 8 en 18 november op het Dancing on the Edge Festival te zien.


Makers

Choreografie & regie: Ryan Djojokarso, Ossama Halal
Performers: Antoine Bouguier, Hani Andary, Nadine Wijshoff, Turbo van Ommeren,  Sarah Mashmoushi, Stephanie Kayal
Artistieke leiding: Hildegard Draaijer
Dramaturgie/coaching: Victor Mentink

Speeldata
Datum
Tijd
Locatie
08-11-2017
20:00
Korzo Theater, Den Haag (DOTE Festival)
12-11-2017
19:30
Frascati, Amsterdam (DOTE Festival)
12-11-2017
19:30
Frascati, Amsterdam (DOTE Festival)
13-11-2017
17:00
Het Huis Utrecht, Utrecht (DOTE Festival)
17-11-2017
19:00
Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam (DOTE Festival)