BUILDING

Ze zijn met twaalf
Ze zijn niet ouder dan 22
Ze zingen
Ze lopen
Ze dansen op sexy muziek en verklappen ten minste één geheim. Ze bouwen een huis, letterlijk!

“De uitdaging ligt niet zozeer in de ontdekking van ruimte, maar om de ruimte te bevragen en te lezen” George Perec.

BUILDING is een choreografische studie; een nooit stoppend bouwproject en een viering van het onbekende.

Regie: Carole van Ditzhuyzen & Aitana Cordero
Van en met: Nikki Ong, Liz Abels, Sterre Bolluijt, Mike Neeleman, Selin Akkulak, Renee Rijpstra, Martina Gunkel, Noufri Bachdim, Joost Zonneveld, Kim Zeevalk, Sophie Kerkhof, Lilly Bendl, Lara van Lookeren Campagne

Aitana Cordero en Carole van Ditzhuyzen bleken beiden liefhebber van het werk van de schrijver Georges Perec en dat was de voedingsbodem voor hun samenwerking in het DOX Atelier. Samen met de jongeren maken ze deze bijzondere productie.

Aitana Cordero is choreograaf en performancekunstenaar. Ze studeerde aan de School voor Nieuwe Dansontwikkelingen en volgde een Master of Choreography aan de Theaterschool Amsterdam. Ze is judobeoefenaar sinds haar 13e en verdiept zich nog steeds in de Chinese martial arts. Zowel haar performances als haar videowerk reizen de wereld rond. Daarnaast speelt ze in het werk van anderen en geeft ze workshops en les aan diverse internationale opleidingen en universiteiten waaronder Dasarts.

Carole van Ditzhuyzen kent DOX als geen ander en was zelf ooit een van de DOX-jongeren. In 2009 studeerde zij af aan de acteursopleiding in Amsterdam. Ze is medeoprichtster van het collectief Tijdelijke Samenscholing. Daarnaast is Carole werkzaam als docent op verschillende opleidingen en was ze betrokken bij Young Stage, een jongerentheatergezelschap in Rotterdam.

kaartverkoop via: https://tweetakt.nl/nl/programma-2017/item-1036/

Met dank aan: Gemeente Utrecht, Fonds Podiumkunsten, Fonds voor Cultuurparticipatie

 

Speeldata
Datum
Tijd
Locatie
do 13-04-2017
19:00
vr 14-04-2017
19:00