BRAVE (HKU/ROC)
brave

Sinds jaren heeft DOX de zeer succesvolle samenwerking met de HKU en ROC Midden Nederland. Al meer dan tien jaar werken tweedejaars theaterdocenten samen met spelers van DOX om voor ROC-leerlingen een voorstelling te maken. Ieder jaar wordt dit zogeheten tourneeproject met andere makers en andere thema’s gestart. Het resulteert in een leerzaam maakproces voor de ROC-leerlingen, DOX-spelers en HKU-leerlingen waarbij ze oefenen om als collectief theater te maken voor een specifieke doelgroep waarbinnen zij alle taken als een theatercollectief verdelen.

Dit jaar gaan werken we samen met de gerenommeerde makers: Giulio d’Anna (performance), Sara Ringoet (tekst)  en Maarten Bokslag (muziek). Allen werkzaam binnen het kunstvakonderwijs.

BRAVE!
Wat is moed als je jong bent? Wanneer en waar is het nodig?
BRAVE! nodigt een groep jonge artiesten uit om moed uit te oefenen.
Het Engelse woord COURAGE komt van CORE, wat hart betekent. Het was oorspronkelijk bedoeld om de daad van het vertellen wie je met je volle hart bent te beschrijven: de moed om onvolmaakt te zijn.
Met deze definitie in het achterhoofd delen de performers van BRAVE! hun wensen, twijfels, angsten en emoties met het publiek.
Een performance waarbij acties, bewegingen en woorden samengevoegd worden als een rituele zuivering uit de angst om onvolmaakt te zijn.

Van 2 t/m 15 oktober zal er gespeeld worden op de ROC locaties.

Publieksreacties:
We zijn met de klas A17A tijdens een projectles naar de voorstelling van DOX/HKU geweest in studio 4.
Alle studenten waren aanwezig, en iedereen heeft intens genoten. Zelfs de meest turbulente ADHD-er zat drie kwartier aan zijn stoel genageld en vol verbazing, verwondering èn waardering te kijken naar wat er in de studio gebeurde.
Samenvattend: het was een zeer confronterende voorstelling voor onze studenten, maar de acteurs hebben met hun voorstelling echt raak geschoten bij onze studenten.
Mijn welgemeende complimenten voor deze professionele performance!
Vriendelijke groeten, Gerard – Docent – Creative College – ROC Midden Nederland