BRAVE (HKU/ROC)
(c) Guido Bosua

Sinds jaren heeft DOX de zeer succesvolle samenwerking met de HKU en ROC Midden Nederland. Al meer dan tien jaar werken tweedejaars theaterdocenten samen met spelers van DOX om voor ROC-leerlingen een voorstelling te maken. Ieder jaar wordt dit zogeheten tourneeproject met andere makers en andere thema’s gestart. Het resulteert in een leerzaam maakproces voor de ROC-leerlingen, DOX-spelers en HKU-leerlingen waarbij ze oefenen om als collectief theater te maken voor een specifieke doelgroep waarbinnen zij alle taken als een theatercollectief verdelen.

Dit jaar gaan we samenwerken met de gerenommeerde makers: Giulio d’Anna (performance), Sara Ringoet (tekst)  en Maarten Bokslag (muziek). Allen werkzaam binnen het kunstvakonderwijs.

Over de voorstelling

De titel van de te maken voorstelling: BRAVE!
Wat is moed als je jong bent? Wanneer en waar is het nodig?
BRAVE! nodigt een groep jonge artiesten uit om moed uit te oefenen.
Het Engelse woord COURAGE komt van CORE, wat hart betekent. Het was oorspronkelijk bedoeld om de daad van het vertellen wie je met je volle hart bent te beschrijven: de moed om onvolmaakt te zijn.
Met deze definitie in het achterhoofd delen de performers van BRAVE! hun wensen, twijfels, angsten en emoties met het publiek.
Een performance waarbij acties, bewegingen en woorden samengevoegd worden als een rituele zuivering uit de angst om onvolmaakt te zijn.

Planning

Begin september is de eerste meeting met de deelnemers en de makers.
De repetitieperiode staat gepland van 4-29 september. Hierbij worden de ROC-leerlingen betrokken bij het proces.
Op 29 september is de eerste try-out.
Van 2 t/m 15 oktober zal er gespeeld worden op de ROC locaties. Dit wordt uitgezet onder de ROC-leerlingen.