THEATER NA DE DAM

BEATS PER MINUTE

Jongerenproductie Theater Na de Dam

In het kader van Theater Na de Dam 2018 maken DOX en Theater Utrecht i.s.m. Stadsschouwburg Utrecht BEATS PER MINUTE. In deze muzikale theaterperformance klinken opzwepende beats, rituele ritmes en scherpe teksten in een eigentijdse versie van een herdenkingsritueel. De 15 jongeren die eraan meedoen zoeken hun eigen manier om stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen uit onze wereldgeschiedenis, en om het leven samen te vieren.

Dit programma wordt voorafgegaan door een gezamenlijke herdenking in de Stadsschouwburg, van 19.45 -20.15 uur.

Jongerenproductie
Dit project wordt begeleid en geregisseerd door Alexa Hakkenbrak. Alexa is een Nederlandstalige vocaliste / MC. Ze speelt en maakt voorstellingen en performances en is daarnaast ook docent bij DOX. Onder begeleiding van Alexa hebben de jongeren onderzoek gedaan naar verhalen die gaan over herdenken en bevrijden. Ze hebben eigen teksten en muziek geschreven en zijn zo tot een nieuwe muzikale performance gekomen die weerkaatst tegen de muur van de geschiedenis en de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

De voorstelling speelt tijdens Theater Na de Dam, de landelijke theatermanifestatie in het kader van 4 mei. Vele andere theaters en gezelschappen in Nederland doen mee aan dit landelijke evenement.

Over Theater Na de Dam
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Credits
Begeleiding en regie: Alexa Hakkenbrak
Spel: Caesár van Daal, Chaliyah Beersma, Lieke van Iperen, Danytha Postma, Patrick Messan, Yverna Herz, Mirjam van Aalderen, Sophie Loogman, Micky Cornelissen, Nefise Toprak, Ilhem Sbai, Rabia Sahinbas
Met dank aan: Alle ouders, opa’s en oma’s, gesprekspartners en andere betrokkenen

Speeldata
Datum
Tijd
Locatie
vr 04-05-2018
20:30