Barbies en Bommen
-

Speciaal voor Barbies en Bommen maakten jongeren uit asielzoekerscentra samen met DOX een aantal fascinerende scènes. Woede en absurditeit, frustraties en gekte, het schrijnt en je grijnst. Jonge talentvolle spelers zetten een fysieke en overrompelende mix neer van theater, dans en non-verbaal vuurwerk.

Barbies en Bommen, zo heet het reizende festival dat in Amsterdam te bezoeken was. Een initiatief van de Nationale Stichting ter bevordering van Vrolijkheid: een netwerk van kunstenaars en andere creatievelingen die vinden dat kinderen in asielzoekerscentra hun verhaal kwijt moeten kunnen.

Barbies en Bommen gaat zowel over de dromen van jonge asielzoekers als over de harde realiteit van hun bestaan. Kinderen leiden de bezoekers persoonlijk rond, o.a. langs kijkdozen waarin zij samen met kunstenaars hun eigen droomhuizen hebben gebouwd.

Daarnaast hebben ze in samenwerking met theatergroep DOX een voorstelling gemaakt over hun leven in een AZC. De Andere Wereld ging kijken bij de eerste try-out.

VOORSTELINGEN: 9, 10 & 11 september Amsterdam AZC Noord 16, 17,18 september AZC Utrecht 23, 24, 25 september AZC Wageningen

coproductie Theatergroep Dox, Dogtroep, Stichting De Vrolijkheid
première 10 september 2005
regie: Carole van Ditzhuijzen
choreografie: Jeanine Coco
Peertrainer: Shula Felomina
uitvoering: George Tobal, Reza Memari, Viktor, Abdi
artistieke leiding: Hildegard Draaijer, Willemjan mulder
zakelijke leiding:Jan Sprengers
productie leiding: Geert Jan Kuypers