VMBO project

DOX start na de zomer een intensieve samenwerking met 6 middelbare scholen in Utrecht en omgeving. Een grootse aanvraag bij zowel het Fonds Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds is gehonoreerd. Wij gaan samen met het Cals College, Gerrit Rietveld College, Gregorius College, Oosterlicht College, Wellant College en Werkplaats Kees Boeke een doorgaande leerlijn ontwikkelen en uitvoeren. Centrale thema’s binnen dit project zijn: idenditeitsvorming en de relatie van de leerlingen tot hun omgeving. De komende 2 jaar werken we in de eerste drie leerjaren met leerlingen en docenten samen. Het project zal vakoverschrijdend zijn en zich richten op meerdere disciplines, naast theater en dans zullen leerlingen zich ook richten op onder andere beeldende kunst. De leerlingen zullen les krijgen van een grote groep DOXdocenten en in sommige gevallen ook van speciaal voor dit project aangetrokken kunstenaars. Alle lessen zullen resulteren in grote of kleine presentaties in of buiten de school.

Emiel van Ekert (Gerrit Rietveld): “We zijn trots op ons partnerschap met DOX ,waarin onze leerlingen in projecten met DOX zich nog meer laten zien; aan elkaar, aan de klas, aan de school, aan de omgeving, maar vooral aan zichzelf. En daarmee hun talent laten gedijen”.

Jo-Anneke van der Molen (Oosterlicht): “De VMBO-leerlingen van het Oosterlicht College in Nieuwegein zijn bij uitstek leerlingen die de vaardigheden die worden geleerd bij dit project, nodig hebben. Een project dat niet alleen integratie bevordert, maar ook empathie en sociale veiligheid; het reikt dus verder dan alleen de leerlingen, maar het zal impact hebben op een groter deel van de mensen in Nieuwegein.”

DOX en de meewerkende scholen kijken uit naar dit grote educatieproject.

 

2018
2017
2016