Standplaats Utrecht is een feit
dieheleding2 ©miriam guttman

Standplaats Utrecht is een nieuwe plek voor talentontwikkeling van podiumkunstenaars dat op 24 november officieel live gaat met een eigen site. Het is een gezamenlijk initiatief van DOX, Het Huis Utrecht, Theater Utrecht, SPRING Performing Arts Festival, Het Filiaal en SWK030.

Utrecht krijgt een broedplaats voor een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Standplaats Utrecht is een gezamenlijk initiatief van DOX, Het Huis Utrecht, Theater Utrecht, SPRING Performing Arts Festival, Het Filiaal en SWK030. De komende drie jaar krijgt Standplaats Utrechts financiële ondersteuning van de gemeente Utrecht. “Met deze impuls onderstrepen we de waarde van talentontwikkeling voor de stad en willen we nieuwe makers voor de stad behouden. Zo bouwen we samen aan een veelzijdig en vernieuwend podiumaanbod, en nemen we als gemeente onze verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van jong talent.” aldus Kees Diepeveen, wethouder Cultuur in Utrecht.

De eerste makers van Standplaats Utrecht zijn Genevieve Murphy, DIEHELEDING en Jan Fedinger. De komende maanden houden we jullie op de hoogte van hun werkzaamheden.

DIEHELEDING bestaat uit Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Nick Livramento Silva, Merel Pauw en Dalorim Wartes. Onder leiding van regisseur Jip Vuik maken zij hiphop-theater.

2019
2018
2017
2016