Nieuw: teaser Wat me niet breekt
Wat me niet breekt - teaser

De makers van Bromance maken samen met choreograaf Dalton Jansen de nieuwe voorstelling: Wat me niet breekt (maakt me niet noodzakelijk sterker). Dé survivalgids voor jongeren die zich zonder ouders door het leven moeten slaan.

 

Ouders… wat moet je ermee

We worden allemaal geboren uit twee mensen die we niet zelf gekozen hebben: onze ouders! We kunnen van ze houden, we kunnen ze haten. Ze zijn er in alle soorten en maten: streng, los, lief, zuur, ouderwets of kinderachtig, knuffelig of houterig, luidruchtig of zwijgzaam… Ze zijn altijd wel ergens om ons heen of in ons achterhoofd  –  met goede raad… Dank je pap! Maar hoe is het om op te groeien in de buitengewone situatie dat ze er niet voor je zijn, dat ze niet voor je kunnen zorgen? Dat verhaal wordt nauwelijks verteld…

 

De makers

Na het grote succes van de voorstelling Bromance, duiken regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht opnieuw in de belevingswereld van de jongeren. In de nieuwe voorstelling van DOX krijgen de jongeren die opgroeien zonder ouders een stem. Autodidact en upcoming choreograaf Dalton Janson neemt de choreografie voor zijn rekening, Timothy schuwt geen gevoelige onderwerpen zoals seksualiteit, genderfluïditeit of zelfmoord. NRC over Timothy: “De Gilde laat zijn personages oprecht met gewichtige kwesties worstelen en verliest daarbij nooit hun kwetsbaarheid of geloofwaardigheid uit het oog.”

 

Tickets

Van 9 oktober t/m 20 demceber 2019 in de theaters. Zoek een theater bij jou in de buurt.

2019
2018
2017
2016