MAAKWEEK TU & DOX
© Roel van Berckelaer

Theater Utrecht en DOX gaan een intensieve samenwerking aan in de educatieprojecten die we gaan ontwikkelen voor, door en met jongeren. Een terugkerend onderdeel in deze samenwerking worden de zogeheten maakweken: verdiepingsprogramma’s rondom voorstellingen van beide gezelschappen.

Jonge mensen worden mede-maker en speler van een geheel nieuwe en eigen gemaakte versie van hetzelfde stuk dat aan het einde van de week in het decor van de voorstelling gespeeld wordt. De thematiek van de voorstelling wordt uitgediept en de maak, speel -en danskwaliteiten van de deelnemers worden onder professionele begeleiding door ontwikkeld.

De maakweek rondom de voorstelling Westkaai is de aftrap van deze samenwerking. In dit beruchte toneelstuk van de Franse auteur Bernard-Marie Koltès betreden we een mythisch, nachtelijk universum aan de rafelranden van een grote wereldstad. Waarin de verschillen tussen arm en rijk en sociale ongelijkheid voelbaar worden.

De presentatie van deze maakweek is te zien op:

vrijdag 21 oktober om 17h00 – 17h30

De voorstelling Westkaai begint om 20h00.

Locatie: theater De Paardenkathedraal, Veeartsenijstraat 155 te Utrecht

Ook is deze presentatie op geheel eigen wijze de inleiding op de voorstelling. Wilt u de combinatie van presentatie en voorstelling graag zien? Dat kan: kaarten zijn hier te bestellen.

2019
2018
2017
2016