MAAKWEEK HEDDA GABLER

Gezocht: jonge theatermakers, performers, dansers!

Wat is een maakweek?

Theater Utrecht en DOX werken intensief samen aan educatieprojecten voor, door en met jongeren. Een van deze projecten is de Maakweek: een verdiepingsprogramma waarbij jonge mensen met professionals aan de slag gaan met thema’s uit de voorstelling en een eigen versie daarvan maken. In een week werken jonge theatermakers, performers en dansers (in spé) aan een geheel eigen interpretatie van het stuk die als afsluiting gespeeld wordt in het decor van de voorstelling.

Komende editie:

De maakweek Hedda wordt gehouden rondom de nieuwe grote zaal productie van Theater Utrecht, die op vrijdag 3 maart in de Stadsschouwburg van Utrecht in première gaat.

In de week van 1 t/m 5 maart nemen Theater Utrecht en DOX hun intrek in de Stadsschouwburg van Utrecht om intensief te werken aan de thematiek van Hedda Gabler.

Hedda Gabler:

Hoe kan het dat een volledig geslaagd bestaan aanvoelt als een volslagen mislukking?

De voorstelling gaat over een intense drang om een leven te leiden wat echt de moeite waard is. Over een maatschappij in de wurggreep van narcisme. Want wanneer is eigenliefde gezond en ongezond?

Wat zoeken we?

We zoeken jonge mensen tussen de 16 en de 25 jaar die onder begeleiding van mensen uit het artistieke team van DOX en Theater Utrecht een solo willen ontwikkelen en als groep onderling elkaar willen ondersteunen in het maken van materiaal hiervoor.

Deze verschillende solo’s zullen ter afsluiting van deze maakweek gepresenteerd worden als inleiding op de voorstelling in het decor van de voorstelling in de grote zaal van de schouwburg.

Gaat er iets kriebelen, heb je ideeën die aansluiten bij deze voorstelling, heb je altijd al eens een solo willen maken of ben je gewoon nieuwsgierig geworden?

Meld je dan aan!

Laat ons weten wie je bent en waarom je mee zou willen doen via een mail naar: hanna@theaterutrecht.nl

(aanmelden kan tot 8 februari, let op: er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar)

Ook vragen kun je mailen naar dit adres.

Praktisch

De maakweek vindt plaats van woensdag 1 maart t/m zondag 5 maart van 10h00 tot 17h00 in de Stadsschouwburg Utrecht: Lucasbolwerk 24 Utrecht. Op 5 maart bezoek je aansluitend in de avond de voorstelling Hedda Gabler.

Als je mee wilt doen moet je alle dagen beschikbaar zijn.

Kosten: 95,- euro (inclusief diner en bezoek aan de voorstelling op zondag 5 maart)

Er is een fonds actief om deelname mogelijk te maken voor jongeren die wel mee willen doen, maar voor wie de kosten hiervoor te hoog zijn. De reden hiervoor is bij aanmelding aan te geven.

2019
2018
2017
2016