Maakweek Platonov: jonge spelers en makers gezocht!

GEZOCHT: jonge theatermakers, performers, dansers
Maakweek Platonov 27 feb-3 mrt

Theater Utrecht en DOX werken intensief samen aan educatieprojecten voor, door en met jongeren. Eén van deze projecten is de Maakweek: een verdiepingsprogramma waarbij jonge mensen met professionals aan de slag gaan met thema’s uit de voorstelling en een eigen versie daarvan maken. In één week werken jonge theatermakers, performers en dansers in spe aan een geheel eigen interpretatie van het stuk, die als afsluiting gespeeld wordt in het decor van de voorstelling in de Stadsschouwburg Utrecht. Met diverse Masterclasses van professionele theatermakers, acteurs, performers en dramaturgen.

Voor de komende Maakweek rond de voorstelling Platonov van Theater Utrecht, (27 feb t/m 3 maart), zoeken we weer een groep aanstormende jonge theatermakers, performers en dansers! Lijkt het je leuk om deel te nemen? Meld je dan aan!

Maakweek – de komende editie
De komende editie van de Maakweek vindt plaats rond de nieuwe grotezaalvoorstelling Platonov van Theater Utrecht. Het stuk gaat vrijdag 2 maart in Stadsschouwburg Utrecht in première. Tijdens de Maakweek, die plaatsvindt van 27 februari t/m 3 maart, nemen Theater Utrecht en DOX hun intrek in Stadsschouwburg Utrecht om met de groep jonge theatermakers, performers en dansers in spe intensief te werken aan de thematiek van Platonov. Meer info over de voorstelling vind je hier.

Thema’s Platonov
Hoe wordt liefde werkelijkheid in plaats van een zoete droom? Theater Utrecht presenteert Platonov van Anton Tsjechov in een radicale, hedendaagse versie van regisseur Thibaud Delpeut. Met een bijzondere cast van tien jonge topacteurs brengt hij een hartverscheurend eerlijke voorstelling over leven en liefde van een groep Millennials, tegen de achtergrond van een veranderende samenleving. Delpeut plaatst Platonov in het heden en toont het stadse leven van een hechte vriendengroep. Thema’s: urban tribe, vrienden als familie (framily), vriendschap, liefde, hoe samen te leven, millennials, zoektocht naar eigen identiteit, diversiteit, de invloed van social media.

Wie zoeken we?
We zoeken jonge mensen tussen de 15 en de 25 jaar die onder begeleiding van professionals uit het artistieke team van DOX en Theater Utrecht in een kort en intensief maakproces een eigen urban tribe willen vormen om samen nieuw materiaal te ontwikkelen. De uitkomst hiervan zal ter afsluiting van deze Maakweek gepresenteerd worden op zaterdagavond 3 maart (voorafgaand aan de voorstelling Platonov) in de Stadsschouwburg Utrecht.

Meedoen? Meld je aan!
Heb je zin om mee te doen en wil je onderdeel worden van deze nieuwe urban tribe?
Meld je dan aan! Stuur een mail met motivatie naar: hanna@theaterutrecht.nl
(aanmelden kan tot 13 februari, let op: er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar)
Ook vragen kun je mailen naar dit adres.

Praktisch
Data: De Maakweek vindt plaats van dinsdag 27 februari t/m zaterdag 3 maart van 10.00 tot 17.00 uur in de Stadsschouwburg Utrecht: Lucasbolwerk 24 Utrecht. Op zaterdag 3 maart bezoek je aansluitend in de avond de voorstelling Platonov (20.00-22.30 uur)
Beschikbaarheid: Als je mee wilt doen moet je alle dagen beschikbaar zijn!
Kosten: 95,- euro (inclusief diner en bezoek aan de voorstelling op zaterdag 3 maart).

Er is een fonds actief om deelname mogelijk te maken voor jongeren die wel mee willen doen, maar voor wie de kosten hiervoor te hoog zijn. De reden hiervoor kun je bij aanmelding aangeven.

partner: www.theaterutrecht.nl

2019
2018
2017
2016