EXTRA SUBSIDIE UIT DEN HAAG

De Raad voor Cultuur adviseert minister Bussemaker (OCW) namelijk om dertien culturele instellingen een eenmalige subsidie te geven, variërend van 50.000 tot ruim 100.000 euro. DOX is één van deze dertien instellingen!

De raad heeft na overleg met de landelijke cultuurfondsen deze instellingen uitgekozen, omdat zij ruimte geven aan vernieuwende genres in de cultuursector en oog hebben voor jongere generaties, cultureel diverse makers of een ander publiek. De raad heeft in totaal 1 miljoen euro te verdelen; dat bedrag is overgebleven na een amendement van PvdA-Kamerlid Joyce Vermue, waarin eenmalig 10 miljoen euro is vrijgemaakt voor de cultuursector.

De raad adviseert om de volgende instellingen en initiatieven een eenmalige subsidie te geven: DOX, Worm, P/////AKT, TAAK, Onomatopee, Noorderlicht, BioArt Laboraties, Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, Textielmuseum | Textiellab, Het Nationaal Jeugdorkest en Jeugdorkest Nederland, Crossing Border, El Hizjra en literaire tijdschriften als ‘De Gids’ en ‘Boekie Boekie’.

Uit het rapport: DOX is een theatergroep in Utrecht die zich richt op urban makers en spelers. Ze trekken daarmee een jong en zeer divers publiek. De instelling is positief beoordeeld door het Fonds Cultuurparticipatie, maar kreeg van wegens krappe budgettaire kaders een ontoereikende financiering.

Lees het hele verslag hier.

2019
2018
2017
2016