ERIK KAIEL WINT
(c) Michael Kooren

Erik Kaiel is op dit moment één van onze makers in de Ateliers. Samen met Peter Hendrikx en Nina Sonsdagh is hij verantwoordelijk voor Theater en Dans in dit blok. En dit Erik Kaiel heeft een belangrijke prijs gewonnen!

Tekst: Eva van der Weerd voor theaterkrant.nl

De voorstelling Tetris van dansgezelschap Arch8, onder leiding van Erik Kaiel, is de winnaar van de Victor Award 2016, de publieksprijs van International Performing Arts for Youth (IPAY).

Elk jaar wordt in Montreal een showcase georganiseerd waar de beste jeugdvoorstellingen zich internationaal presenteren. Dit jaar werden zeventien voorstellingen geselecteerd, waaronder Tetris, die favoriet bleek bij de commissie van buitenlandse programmeurs. Op 30 januari nam Arch8 de prijs in ontvangst.

In Tetris (6+) verkennen de dansers de ruimte door als Tetris-blokjes te puzzelen met menselijke lichamen. De voorstelling ging in 2011 in première en is de komende tijd weer in Nederland te zien.

Het is niet de eerste keer dat Nederlandse jeugdvoorstellingen in de prijzen vallen op IPAY. In 2014 ging de vakprijs naar Manxmouse (Mismuis) van Kwatta en in 2015 werd dezelfde groep tweede met de voorstelling Love that dog (Hou van die hond).

2019
2018
2017
2016