Eric Japenga wordt zakelijk directeur DOX
DOX-Eric-Japenga-zakelijkdirecteur

 

 

Eric Japenga is vanaf 1 december de nieuwe zakelijk directeur bij DOX. Hij volgt hiermee Paul Dijkema op die na vier jaar afscheid neemt van het gezelschap. Met Eric Japenga trekt het gezelschap een zeer ervaren directeur aan met een grote betrokkenheid richting makers. Hij vormt met artistiek directeur Hildegard Draaijer de directie van DOX.

Japenga was van 1996 tot 2013 zakelijk leider van Productiehuis Brabant en aansluitend van Het Zuidelijk Toneel. Hierna ging hij op zoek naar een nieuwe plek, dichter bij makers. DOX is het huis voor de grootstedelijke podiumkunst in Utrecht en biedt ruimte aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie theatermakers en performers. Hier kan Japenga jonge mensen verbinden, stimuleren en faciliterend ondersteunen.

Eric Japenga: “Met ingang van december mag ik ook zeggen “Wij zijn DOX”. Met 22 jaar ervaring als zakelijk directeur ga ik mij er met het team voor inzetten om de talenten van DOX de best mogelijke werkplek en ondersteuning te geven. Ik zie het als een uitdaging DOX de komende jaren nog sterker te maken en er voor te zorgen dat ze de erkenning krijgt die ze verdient als toonaangevende plek voor talentontwikkeling van veelbelovende performers en makers. DOX is een fantastische plek waar de energie en het talent van de mensen af spat. Samen met mijn nieuwe collega’s wil ik daar zo veel mogelijk mensen van laten genieten bij de mooie voorstellingen die daar uit voort komen.”

2019
2018
2017
2016