DOX PRODUCTIEHUIS?

DOX heeft de handen ineen geslagen met Het Huis Utrecht, Theater Utrecht, SPRING, Tweetakt en Het Filiaal en zich verenigd in ‘Coöperatieve Theatertalent Utrecht U.A.’. Deze coöperatie is één van de vijftien instellingen die een subsidieaanvraag voor de functie van productiehuis in de basisinfrastructuur 2017-2020 bij het ministerie van OCW hebben ingediend. Gezamenlijk vragen zij voor ruim 5,9 miljoen euro subsidie aan, terwijl er 1,6 miljoen beschikbaar is.

Op 19 mei zal de raad zijn advies over de culturele basisinfrastructuur 2017-2020 aan haar aanbieden. Er zijn 118 subsidieaanvragen ingediend, waarvan 35 door instellingen die in het huidige kunstenplan niet tot de basisinfrastructuur (BIS) behoren.

Het ministerie van OCW heeft niet vastgelegd hoeveel instellingen er als productiehuis gesubsidieerd mogen worden. De aanvragende productiehuizen zijn:

Akoesticum, trainingscentrum voor muziek, dans en theater Ede
Coöperatieve Theatertalent Utrecht U.A.
 (Het Huis Utrecht, Theater Utrecht, SPRING, Tweetakt, DOX en Het Filiaal)
De Diamantfabriek, Amsterdam
De Nieuwe Oost (Generale Oost Arnhem, ON Deventer en Wintertuin Nijmegen)
Ensemble Academie i.o., Amsterdam
Frascati, Amsterdam
Grand Futura, 
Groningen
Intro in situ, muziek- en klankwerkplaats Maastricht
Korzo, Den Haag
Likeminds, Amsterdam
Paradiso Melkweg Productiehuis, Amsterdam
Podium Mozaïek, Amsterdam
Theater Rotterdam
Toneelschuur Producties, 
Haarlem
Via Zuid, Maastricht

In het jeugdtheater is het aangevraagde budget ook hoger dan de beschikbare middelen: er is voor 6,83 miljoen euro aangevraagd, terwijl het budget 5,265 miljoen euro is. Dit komt mede doordat vier nieuwe instellingen een aanvraag hebben ingediend: Theatergroep Kwatta, BonteHond, Holland Opera en Toneelschap Beumer & Drost.

Ook in de opera is meer aangevraagd. De Nederlandse Reisopera en Opera Zuid, die onder de categorie ‘overig opera-aanbod’ vallen, vragen in totaal ruim vijf miljoen aan (resp. 4 miljoen en ruim 1,02 miljoen), op een budget van 4,57 miljoen.

via: http://www.theaterkrant.nl/nieuws/vijftien-instellingen-gaan-voor-productiehuisfunctie-bis-2017-2020

2019
2018
2017
2016