Award Joost Maaskant & Nominatie Anne Suurendonk
Joost Maaskant

Twee makers waarmee DOX samenwerkt hebben afgelopen week een mooie erkenning voor hun werk gekregen.

 

Joost Maaskant – ook wel bekend als Maask – heeft een van de Operadagen Awards 2019 in de wacht gesleept. De prijs is een erkenning voor de bijzondere bijdrage aan het genre muziektheater en opera. De adviescommissie over Joost Maaskant:

“In de afgelopen tien jaar heeft Joost Maaskant een geheel eigen stem verworven in het podiumkunstenlandschap, als performer, medemaker en soloartiest. Gewapend met zijn grote vocale bereik, strakke beatboxing skills en een loopstation weet hij hele muzikale werelden op te roepen – van techno tot pop, van r&b tot dance hall – en van vrolijk makend, ontregelend commentaar te voorzien.”

De in Rotterdam gevestigde MC en vocalist studeerde af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien was hij te zien als acteur, danser en live muzikant in vele producties. Met zijn solo-loopstation act speelde hij de afgelopen jaren meer dan 400 shows in binnen- en buitenland. Momenteel is hij te zien in de voorstelling Permanent Destruction – The HM Concert van Naomi Velissariou en volgend seizoen zal hij als maker aan de slag gaan met de jonge performers van DOX.

 

Anne Suurendonk is genomineerd voor de festivalprijs voor jong publiek bij de Nederlandse Dansdagen. Aan de prijs is een bedrag van €10.000 verbonden waarmee nieuw werk kan worden ontwikkeld dat een jaar later op het festival in première gaat. Op 4 oktober 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt. Anne Suurendonk werkt al jaren samen met DOX. Zo werkte ze met DOX’ers in de dansateliers en maakte zij de choreografie voor de succesvoorstelling Guerrilla i.s.m. Danstheater Aya.

 

2019
2018
2017
2016