AFROVIBES

Morgen begint Afrovibes eindelijk weer! Van 5 tot en met 15 oktober vindt de dertiende editie plaats in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Namens DOX zijn Elvis Sibeko en Giovani Dimension Full op het festival te zien. Ze werken met jonge dansers uit de DOX ATELIERS en presenteren hun work in progress: UMOYA.

Wie zegt dat wij verschillen van elkaar? We ademen toch dezelfde lucht? Zijn wij gemaakt om verdeeldheid te zaaien? En in wie geloven wij eigenlijk? Umoya is een woord uit de Zulu taal en betekent wind, levenslucht, geest of ziel. Het is geïnspireerd op de menselijke evolutie en beschrijft de verschillen in identiteit, traditie, geschiedenis en spirituele geloof. Het drukt de complexiteit uit van grensoverschrijdende culturen. De dansers van Umoya zijn op ontdekkingstocht. Ze maken een spirituele levensreis. Ze laten hun verleden los en maken een verbinding met de toekomst. Heden en verleden zijn immers verbonden.

Elvis Sibeko won vorig jaar de DOXprijs. Hij trainde in diverse dansstijlen, waaronder modern Afrikaanse dans, Indiase dans en traditionele gumbootstijl. Giovani -Dimension- Vreede volgde De Dansopleiding en studeerde af als choreograaf en dansdocent. In de jaren die volgen maakt hij de overstap van bboying naar tal van andere stijlen binnen HipHop en Funk.

Woensdag 5 oktober, Compagnietheater Amsterdam, 20:00 als onderdeel van openingsavond.
Donderdag 6 oktober, Stadsschouwburg Utrecht, 20:30
Zondag 9 oktober, Maaspodium, 16:00

2019
2018
2017
2016