Educatie GUERRILLA

Bij onze nieuwe voorstelling Guerrilla (een coproductie met Danstheater AYA) is een educatieprogramma ontwikkeld dat aansluit bij de voorstelling en het bezoek voor leerlingen nog interessanter maakt. Onder supervisie van Hanna Jansen (DOX) heeft Lost Project een lesbrief ontwikkeld die samen met een drietal video’s de perfecte voorbereiding vormt voor voorstellingsbezoek. Hieronder kunt u de volledige lesbrief inzien en de bijbehorende video’s bekijken.

Voor meer informatie over dit educatiemateriaal kunt u contact opnemen met Bo Hendriksen.

Workshop boeken voor uw leerlingen?

De workshop die ontwikkeld is door Lost Project bij Guerrilla wordt gegeven door docenten van DOX en AYA. Leerlingen worden in de workshop actief aangesproken op het thema van de voorstelling en gaan hun ideeën omzetten in dans en beweging.

De workshop heeft de volgende leerdoelen:
1. Aan het einde van de les kan de leerling benoemen waarvoor hij/ zij in opstand zou willen komen.
2. Aan het einde van de les kan de leerling bewegingen koppelen aan een gevoel of gedachten.

Kosten: 250,-
Duur: 90 minuten
Meer info via Bo Hendriksen.

Download lesbrief


 
 

Verdiepingsopdracht

Wij nodigen u van harte uit om na het bezoeken van de voorstelling deze verdiepingsopdracht te maken met uw leerlingen. Als u de opdracht, die u hieronder kunt bekijken, maakt en opstuurt naar DOX (Biltstraat 166, 3572BP Utrecht) vóór vrijdag 26 mei maken de leerlingen per groepje kans op een verrassing.

Download verdiepingsopdracht

 

GUERRILLA WORKSHOPS

Tijdens de tournee van Guerrilla geven trainers van DOX & AYA workshops aan leerlingen van middelbare scholen. Hen wordt tijdens deze workshops gevraagd waar zij aan moeten denken bij het thema opstand. Ze zoeken naar filmpjes, speeches, muziek en teksten. Alles is toegestaan om het gevoel van strijden voor je recht en opkomen voor jezelf te verwoorden. Hieronder enkele voorbeelden van waar de leerlingen in Nederland zelf mee kwamen:

Martin Luther King, en dan met name de speech: I have a dream. Het wordt in totaal 20 keer opgeschreven. Andere speeches en teksten zijn van Nelson Mandelo of Barack Obama. De tekst van Nelson Mandela die wordt uitgelicht is: No one is born to hate another person by religion.

Politiek wordt veel benoemd door de leerlingen, zowel als tekst als video. Geert Wilders wordt hierin het meest opgeschreven.

De artiest die het vaakst voorbij komt is Katy Perry. Zowel de muziek als de video als de tekst wordt geassocieerd met protest. De nummers ‘Freedom’ en ‘Part of me’ worden genoemd.

Indrukwekkende speech:

Nelson Mandela

Opstand in muziek