Waikuma Pentury | Schoppen, Ateliers

Hoe is het om bij DOX te zitten?
Dit is mijn eerste keer dat ik bij een gezelschap zit. Ik zit nu in het dansatelier van DOX en over een paar maanden in de productie Schoppen. Ik train wekelijks elke woensdag en zondag bij DOX in de Berenkuil in Utrecht. Ik zelf kom uit de urban dance scene en bij DOX krijgen we onder leiding van Anne Suurendonk, een hele andere dansstijl. Ik leer er heel veel van en ontmoet veel andere dansers met verschillende stijlen. Ik zie dat ik elke week groei in het oppakken van Anne’s stijl en manier van denken in dans. Zij houdt zich oprecht bezig met iedereen zodat iedereen individueel groeit. Ook zijn er 2 andere ateliers : Theater en Performance, waar ik veel andere mensen leer kennen en hun talenten kan zien. Dus kort samen gevat is dit een hele fijne plek om te groeien.

Wat wil je bereiken in de tijd die je bij DOX zit?
Ik wil kijken wat voor groei ik kan maken als uitvoerend danser in de tijd bij DOX. Zelf heb ik ook interesse om danstheatermaker te worden. Omdat ik in een groep zit met veel verschillende dansachtergronden en kan zien hoe iedereen samen werkt, krijg ik verschillende visies op hoe ik het beste kan werken met dansers met verschillende dansstijlen.

Waar kunnen we jou over 10 jaar zien?
Dans-gericht wil ik een stabiel inkomen hebben. Liefst door contracten bij verschillende gezelschappen in het buitenland. Ook dat ik als theatermaker producties verkoop aan theaters en ik een bekende naam heb in de dansscene als maker. Ook speel ik in films in Hollywood. ‘Mark these words’, in 10 jaar is de naam Waikuma Pentury een ‘well known name’.
Mocht het echt helemaal niks worden met dans of acteren dan heb ik een klein huisje in het buitenland, waarschijnlijk op Hawai op Waikiki Beach. Ik ben dan eigenaar van een kleine bar/restaurant op het strand waar iedereen kan genieten van lekkere live muziek terwijl ze relaxen op het strand.

foto © Guido Bosua