Waikuma Pentury | Ateliers

Dit jaar is mijn eerste keer dat ik bij een gezelschap zit. Ik volg het dansatelier van DOX en train wekelijks elke woensdag en zondag bij DOX in de Berenkuil in Utrecht. Ik zelf kom uit de urban dance scene en bij DOX krijgen we onder leiding van Anne Suurendonk, een hele andere dansstijl aangeleerd. Ik leer er heel veel van en ontmoet veel andere dansers met verschillende stijlen.

Ik zie dat ik elke week groei in het oppakken van Anne’s stijl en manier van denken in dans. Zij houdt zich oprecht bezig met iedereen zodat iedereen individueel groeit. Ook zijn er 2 andere ateliers : Theater en Performance, waar ik veel andere mensen leer kennen en hun talenten kan zien. Dus kort samengevat is dit een hele fijne plek om te groeien.

Ik wil kijken hoe ik kan groeien als uitvoerend danser in mijn tijd bij DOX. Ik heb ook interesse om danstheatermaker te worden. Omdat ik in een groep zit met veel verschillende dansachtergronden en kan zien hoe iedereen samenwerkt, krijg ik verschillende visies op hoe ik het beste kan werken met dansers met verschillende dansstijlen.

Ik wil verder in de dans. In de toekomst wil ik dans-gericht een stabiel inkomen hebben. Liefst door contracten bij verschillende gezelschappen in het buitenland. Ook wil ik als theatermaker producties verkopen aan theaters en bekend staan als maker in de dansscene. En natuurlijk Hollywood. ‘Mark these words’, in 10 jaar is de naam Waikuma Pentury een ‘well known name’.

Mocht het echt helemaal niks worden met dans of acteren dan heb ik een klein huisje in het buitenland, waarschijnlijk op Waikiki Beach in Hawai. Ik ben dan eigenaar van een kleine bar/restaurant op het strand waar iedereen kan genieten van lekkere live muziek terwijl ze relaxen.

foto © Guido Bosua