Thomas Bos | 100% Selfmade, Jonga, LIJF

Thomas Bos (1988), is begonnen met breakdance bij iLL Skill Squad. Hij heeft aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2013 zijn bachelor in Digital Video Design behaald. Tijdens zijn studie heeft Thomas stage gelopen bij multimedia kunstenaar Oliver Laric in Berlijn.
Voor, tijdens en na zijn studie heeft Thomas naast autonoom videowerk ook videowerk voor o.a. 155 – eenvijfvijf, DOX, MAAS, de Krachtcentrale en Stukafest gemaakt. Dit werk is o.a. te zien geweest in het Centraal Museum Utrecht, het CBKU, het Muziektheater Amsterdam en het Eye filmmuseum in Amsterdam. Zijn videowerk is o.a. genomineerd voor the Best of HKU, ONMDF competition en de Piet Bakker Prijs.
De recente dansfilm ‘de Gemberconnectie’, gemaakt samen met Erik Bos, is in première gegaan op Cinedans en heeft o.a. op filmfestivals in Turkije, Zweden, Roemenië en Portugal gedraaid.
Thomas is nu samen met zijn broer Erik Bos (1986) naast danser van- ook artistiek leider bij- dansgezelschap 155 (eenvijfvijf).
Het werk gemaakt met 155 (eenvijfvijf) is naast theaters in Nederland en België o.a. te zien geweest op de Nederlandse Dans Dagen, Lowlands, Sziget, Julidans, Cadance en de Parade. In 2013 wonnen zij de DOX talentprijs en in 2014 de André Gingras award.